CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Trónra lépett a Liverpool

Focinapló - 2005. május

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

május 5. Nagyon változatos elődöntőket vívtak a Bajnokok Ligájában. Ahogy várható volt, az angolok elődöntőjében a várakozásoknak megfelelően két mérkőzésen is csak egy gól született a Liverpool javára, így a Chelsea búcsúzni kényszerült. A másik ágon a Milan egy sima 2:0 után nagyon megszenvedett a PSV Eindhoven otthonában, azonban végül döntős lett (1:3).

május 11. Soproni diadal a Magyar Kupa döntőjében! Székesfehérváron szép számú közönség előtt a Sopron történetében először hódította el a nemes serleget, mégpedig úgy, hogy 5:1-re letarolta a fegyelmezetlenül és sportszerűtlenül játszó Ferencvárost.

május 18. Hiába játszott hazai pályán és hiába vezetett 1:0-ra a Sporting Lisboa az UEFA kupa döntőjében, a CSZKA Moskow fordítani és végül 3:1-re diadalmaskodni tudott, és így első orosz gárdaként hódíthatta el a második legfontosabb európai klubkupát.

május 22. Franciaországban ismét simán az Olimpique Lyon lett a bajnok, Spanyolországban idén a Barcelona összeszedte magát, és leelőzte a Real Madridot, míg Olaszországban nagy hajrában az utolsó fordulókban a Juventus meg tudta verni a Milant, így ismét bajnok tudott lenni.

május 25. Idén Isztambulban rendezték a Bajnokok Ligája döntőjét. Nem csak a helyszín, hanem a mérkőzés is hozott magával izgalmakat. A félidőben már 3:0-ra vezetett a Milan, azonban a Liverpool összeszedte magát, és 6 perc alatt 3:3-ra egyenlíteni tudott. A hosszabbítás nem hozott eredményt, végül a tizenegyeseket a britek értékesítették jobban, így ők lettek a drámai döntő nyertesei.

május 26. Befejeződött a magyar bajnokság is. Bajnok idén megérdemelten a Debrecen lett, kupagyőztes a Sopron, míg másodikként a Ferencváros indulhat még az UEFA-kupában. Kiesett a Nyíregyháza és a Békéscsaba.



2005. június 03., péntek 10:10


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület