CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Esőcseppek, sár és kétszáz fellépő

Az idei évben nem kegyes az időjárás a VOLT Fesztivál résztvevőihez. A rendezvény július 6-án vette kezdetetét, az első napsütétes nap óta kisebb-nagyobb megszakításokkal esik az eső. A résztvevőket mindez nem annyira zavarja.

Torres Dani, I Love You

2005. július 6-án szerdán a 0. nappal, hatalmas sorbanállással és napos idővel vette kezdetét a Lővér Kempingben a VOLT Fesztivál. Idén több színpaddal, megnövelt helyszínnel és jobb infrastruktúrával készültek a szervezők. Mindez kellett is, mert tömött vonatok érkeztek minden irányból. A vasútállomástól kezdve igazították útba a fesztiválra érkezőket, hogy feltaláljanak a kempinghez. Ezen a napon a Kispál és a Borz egy csendesülős koncerttel fogadta a látogatókat, de felléptek a Megasztárok és a Hooligans is. A csíkos elefántot nem tudtuk megcsodálni, mert hiányzott Caramel, Bartók Eszti és Tóth Gabi is, mindannyian betegségre hivatkozva mondták le. Éjjel még számos helyszínen várták koncertekkel és partikkal a 0. nap résztvevőit. Bemelegítésnek ideális volt.

Are you ready, Sopron?

Már a múlt homályába vesznek azok a régi szép idők, ahol a VOLT kulturális programját csak egy-egy kerekasztal-beszélgetés valamint a VOLT-mozi jelentette. Idén a Magyar Televízió több műsorával is aktívan bekapcsolódik a fesztiválba, kint van a Kultúrház, a 12+. Sok program kapcsolódik a Nagy Könyvhöz is: lehet szavazni, kávézni, vagy akár hordószónoklatot tartani. Nem véletlen, hogy nem csak a szokásos fesztiválózó emberekkel találkozni, a koncerteknél jóval többről szól ez a fesztivál. Felnőtteket, családokat is fel lehet lelni. De a kempingben van egy 24 óráslátványrádió is, a VOLT rádió, amelyet élőben lehet fogni a fél országban, Budapesten a 98.6-on, Sopronban pedig a 104.6-on. Pesti ismerőseinktől egy-egy koncert alatt kaptuk is az sms-ket, hogy irigyelnek minket. Csütörtökön egy kisebb eső után az Emil Rulez!, valamint a Kispál és a Borz várta a nagyszínpadnál a látogatókat. Az est utolsó fellépője ezen a helyszínen a francia Sergent Garcia volt, akik egy közel két órás nagyszabású showt tartottak, s háborúellenes számot is előadtak. Az egyre jobban szakadó eső ellenére alaposan megmozgatták a tömeget, az egyik énekes lejött a korláthoz, hogy úgy buzdítsa éneklésre az embreket. Idén a Zanzibárnak csak egy kisszínpad jutott, ugyanitt lépett fel – közel egy órás késéssel – a Jamaica hangulatát idéző Pannonia Allstarts Ska Orchestra is, akik a Sportszigeten nagyszínpadon voltak. A csak 18 éven felülieknek szóló Café sátorban éjféltől igazi drum’n’bass vette kezdetét, Ablak a dubra: VOLT special fantázianévvel, olyan fellépőkkel, mint Soul Mekanik, Bodies vagy Naga.

Esik eső karikára

Az időjárás nem zavartatta magát, és tovább esett, hogy péntekre sártengerré változtassa a Lővér Kempinget. De ez már egy másik történet.

Szombati ajánló

A mai napon kulturális programok közül a TÁP Színház Alvószínház című műsorát ajánljuk. "Az Alvószínház előadását a közönség nem ülve nézi, hanem fekve; amint belép a terembe, úgy érezheti, hogy szentélybe lépett be: füstölők illatoznak, érkezéskor mindenki citromfű- és mentateát kap. A hangulat csendes, szertartásos, halk élőzene szól. Ahogy mindenki kényelembe helyezte magát, kezdődik az előadás."
VOLT Fesztivál, Café sátor, 15.00

Ha az eső egy kicsit csillapodik, akkor a nagyszínpadnál a Heaven Street Seven, a Quimby, a Thievery Corporation és a Tankcsapda koncertjét lehet élvezni. Fedett helyen lesz Zagar koncert, KFT, Hobó Blues Bland és Hyperspace party. Csak a jó idő hiányzik.

Bacsárdi László



2005. jĂşlius 09., szombat 11:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület