CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Egy év alatt 51-ről 61 %-ra emelkedett a Sopronban és környékén elkövetett bűncselekmények felderítési aránya.

Rendőrségi értékelő

Egy év alatt 51-ről 61 %-ra emelkedett a Sopronban és környékén elkövetett bűncselekmények felderítési aránya - hangzott el azon a fórumon, amelyen a Soproni Rendőr-kapitányság 2005 első felében végzett munkáját értékelték.

Még tavasszal tulajdonította el egy négy kiskorúból álló banda azt az öt segédmotorkerékpárt és két biciklit, amelyet egy soproni pincében találtak meg a rendőrök. A gépjárműhasználat során tetten ért fiatalokat az elmúlt héten kerítették kézre. Ugyancsak a napokban egy soproni, lakatlan családi házban indiaikender ültetvényt számoltak fel a rendőrség munkatársai; a növényekből előállított nagy mennyiségű, 9 és fél kilogramm jó minőségű kannabiszt /marihuánát/, valamint a termesztéséhez szükséges, a házkutatás során megtalált eszközöket (páratartalom mérő műszerek, öntözőrendszer, vízmelegítő, elektromos időmérő, halogénizzók stb…) lefoglalták. A házat egy 30 éves soproni, büntetett előéletű, Ausztriában dolgozó férfi bérelte a külföldön élő tulajdonostól. A termés hatóanyag-tartalmát kedden vizsgálják meg Győrben. Mindkét bűncselekmény gyanúsítottjai ellen megindult az eljárás – derült ki az eseteket ismertető tájékoztatón.

A soproni rendőrség első féléves teljesítményét értékelő, a térség polgármestereinek részvételével zajló fórumon Farkas Gábor rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos helyzetértékelő előadásában elmondta: a város és a térség rendőreinek összehangolt munkájával a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén jelenleg 10-ből 6 bűnesetet sikerül felderíteniük a szakembereknek. Az elmúlt fél évben főként a gépkocsi-, a betöréses lopások és a lakásfeltörések száma csökkent számottevően – tudtuk meg Dr. Reinhoffer Csaba bűnügyi osztályvezetőtől, a Soproni Rendőrkapitányság vezető helyettesétől. Az alezredes szerint a javuló tendencia annak is köszönhető, hogy a korábbinál több rendőr szolgál az utcákon, emellett a lakosság is egyre gyakrabban segíti hasznos információkkal munkájukat.

Tóth Anita Lilla
 



2005. jĂşlius 26., kedd 19:20


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület