CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 16., csĂĽtörtök, Mózes, Botond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

Lehet 700 milliárddal több?


A tárgyalások első körében a tárcák mintegy 700 milliárd forinttal igényeltek többet annál, mint amennyi a jövő évi költségvetésben rendelkezésre áll - közölte Varga Mihály, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára. Területfejlesztésre és agrártámogatásra mintegy 115 milliárd forint többletet igényelnek. A Belügyminisztérium 89 milliárddal kért többet, mint amire jelenleg lehetőséget lát a kormány. A közlekedési minisztérium is jelezte plusz igényét, elsősorban a gátak megerősítésére és más beruházásokra. Varga nem állított sorrendiséget a tárcák igénye között, de kiemelte a Széchenyi tervet, amely mindenképpen elsőséget élvez a jövő költségvetésében. Jelentős többletre számíthatnak az egészségügyi szférában, valamint a Szociális és Családügyi Minisztériumban is. Pokorni Zoltán oktatási miniszter a tárca 148 milliárdos keretét 45 milliárd forinttal szeretné növelni. Végösszegként, a tárgyalások eddigi eredményeként 170 milliárdot lát érvényesíthetőnek. A honvédelmi tárca 2001-2003 között rögzített pénzügyi támogatásban részesülne, ami évente a GDP 1,51 százalékát vagyis jövőre megközelítően 223,6 milliárd forintot tesz ki. A legmagasabb összegű, mintegy 115 milliárd forintos igényt a többletre idén is az FVM nyújtotta be.

Buszbaleset Miskolcon


Tizennégyen megsérültek, közülük hárman súlyosan, amikor vasárnap este Miskolcon összeütközött egy garázsba tartó városi autóbusz és a Borsod Volán zsúfolt távolsági autóbusza. A Baross Gábor és a József Attila utca kereszteződésében történt szerencsétlenség következtében a városi közlekedési vállalat garázsba tartó járatán a vezetőjének eltört a lába, ő az egyik súlyosan sérült. Egyetlen utasa csak könnyebben sérült meg. A Borsod Volán utasai közül az egyik fejsérülést, míg a másik gége, illetve szemsérülést szenvedett. A vizsgálat tart, a felelősség megállapítása folyamatban van.

Hat ember komphalála


Hatan meghaltak, és 18 ember megsérült vasárnap reggel a Gibraltári- szorosban két komp összeütközése következtében. A baleset okai egyelőre tisztázatlanok. A spanyolországi Algeciras kikötője előtt összeütközött az andalúziai partoktól eltávolodó Ciudad de Ceuta átkelőhajó a Tangerből érkező Ciudad de Tangerral. Minden áldozat - közöttük egy csecsemő és két kiskorú - a Ciudad de Ceuta utasa volt. Ez a hajó 290 utast és 98 gépkocsit szállított; az Észak-Afrikából érkező komp kevésbé volt megterhelve. A dél-spanyol Algeciras kikötőjének forgalma minden évben ugrásszerűen megnövekszik a nyári hónapokban, amikor az Európában dolgozó marokkói vendégmunkások hazautaznak nyári szabadságra. Idén nyáron a kikötői hatóságok közel kétmillió észak-afrikai vendégmunkás hazautazására számítanak. Június közepe óta negyedmillió utast és 56 ezer autót szállítottak itt át.

Újabb csecsen támadás


Legalább tizenkét orosz katonát megöltek a lázadók Csecsenföld déli részén. Az orosz hadsereg szóvivője közölte ugyan vasárnap, hogy csecsen lázadók lesből megrohantak egy orosz katonai alakulatot Groznij közvetlen közelében, de cáfolta, miszerint veszteség érte volna őket. A Csecsenföld függetlenségéért harcoló fegyveresek szerint 43 orosz katonával végeztek a hét végi összecsapásokban.

Nyereséges sportoldalak?


A Screen Digest kutatása szerint a sporttal foglalkozó oldalak reklámbevételei a jelenlegi 612 millió után 2005-re elérik a 6,27 milliárd dollárt. Az ajándéktárgyak értékesítésébol származó bevételeik az ez évi 186 millióról 5,6 milliárd dollárra nőnek a következő öt év során. Ugyanezen időszak alatt a jegyeladásból származó bevételek 60,5 millió dollárról 2,9 milliárd dollárra nőnek. A sportoldalak látogatottsága már ma is gyorsan nő,a wimbledoni tenisztorna oldalait például minden évben hétszer annyian nézik, mint a megelőző évben.

Schumi bírál


Michael Schumacher, a Ferrari pilótája vasárnap elmarasztalta Ricardo Zontát, aki az aznapi versenyen a rajtot követő kanyarban meglökte kocsiját és ezzel kiejtette a Forma-1-es pilóták versenyén 56 ponttal vezető német versenyzőt. Ez egy fiatal gyerek akciója volt, aki mindenképpen bizonyítani akart - mondta Schumacher. "Igaz, későn fékeztem, de Zonta, aki egyébként egy kedves fiú, még nálam is optimistább volt és azt hihette, még el tud menni" - tette hozzá. Természetesen bosszantó, hogy olyan versenyző befolyásolja a világbajnoki címért zajló küzdelmet, aki különben nem szólhat bele. Erről a pilóták következő megbeszélésén szólni kell és valamilyen módon meg kell oldanunk ezt a kérdést - tette hozzá a német autóversenyző.

Barrymore eljegyezése


Drew Barrymore eljegyezte magát az MTV-ből ismert, merész poénjaival elhíresült Tom Green komikussal, akivel legutóbb a Charlie angyalaiban játszott együtt. Barrymore hat éve ment férjhez először, de a házasság egy évig sem tartott. A mostani szerelem már veszélyes időszakot is átvészelt, Greent ugyanis tavasszal hererákkal műtötték, és Barrymore kitartott mellette a lábadozás alatt. Az esküvő időpontját még nem tűzték ki.

Kevesen védekezünk


A Symantec felmérése azt mutatja, hogy az összes felhasználó 87%-a, az informatikai szakembereknek pedig 95%-a használ vírusvédelmi szoftvereket a számítógépén. Közülük 37%, illetve 69% havonta frissíti ilyen funkciójú szoftverét. Rosszabb a helyzet a számítógépes bűnözéssel szembeni védekezés terén: az átlagos felhasználók mindössze 19,5%-a használ úgynevezett személyes tűzfalat PC-jén. Az IT szakemberek esetében ez az arány 48,9%.A Symantec szerint a legnagyobb veszélynek a szélessávú hozzáféréssel rendelkező felhasználók vannak kitéve,mivel ok több időt töltenek online és így inkább láthatóak a hackerek előtt.



2000. július 17., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület