Borváros |
Sopron bora 2005
A soproni Gangl Pincészet Kékfrankosa lesz „Sopron bora” 2005-ben.
A címre legméltóbb vörösbort 14 gazda 19 bora közül választották ki.
A korábbi évektől eltérően ezúttal csakis Kékfrankos szőlőből készült
nedűk szállhattak harcba „A város bora” címért annak okán, hogy Sopron
és környéke Európa egyik legnagyobb Kékfrankos termelő régiója – tudtuk
meg Sárosi Miklóstól, a Bormarketing Kht. szakmai vezetőjétől, a verseny
egyik szervezőjétől az Erdészeti Múzeum dísztermében csütörtökön tartott
borbírálaton.
A soproni, valamint osztrák és szlovák bírákból álló zsűri tagjai a minősítés
során a szín, illat és íz harmóniája alapján egy-egy bort maximálisan 20
ponttal jutalmazhattak.
Kósa István borbíráló, aki egy helyi botrszaküzletet vezet, kérdésünkre
mosolyogva felelt: „Az igazán jó Kékfrankos számomra nagyon szép savakkal,
mégis telten, bársonyosan és nagyon-nagyon kedvesen jelenik meg.”
Ebben az évben a Gangl Pincészet 2003-as évjáratú Kékfrankosa képviseli
Sopront itthon és külföldön. A hibátlan, aranyérmes vörösborból 500 palackkal
vásárol az önkormányzat.
Tóth Anita Lilla
2005. szeptember 02., péntek 20:39
|
|
|