CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

OTP-Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúra

OTP-Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúrát szervez szeptember 9-én a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. Az immár hagyományosan megrendezett program úticélja az idei évben a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon.

A kerekezők pénteken reggel 9.00 órakor Győrött, a Széchenyi téren gyülekeznek, ahol dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés általános alelnöke és dr. Gresa István, az OTP Nyugat-dunántúli régiójának igazgatója köszönti a résztvevőket, akik ezután nyeregbe pattannak és rendőri kísérettel indulnak úticéljuk felé.

Az idei kerékpártúra érdekessége, hogy a résztvevők között német testvérmegyénkből, Pforzeimből érkezett fiatalok is lesznek.

A Napra-forgó Közalapítvány-t Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2001-ben alapította azzal a szándékkal, hogy az általa fenntartott 6 szociális intézményben lakó sérült embertársaink jobb körülmények között élhessék mindennapjaikat.
Célunk, hogy minden évben a rászorulókra irányítsuk a figyelmet, ezért a Megyei Sportigazgatóság és Megyei Szabadidősport Szövetség koordinálásával – a tavalyihoz hasonlóan az idén is megszerveztük az OTP - Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúrát.
A kerékpártúra nem verseny, hanem a sérült embertársaink iránti szolidaritás és szeretet kifejezése kellemes kerékpározással kísérve.
P.Z.



Jótékonysági gála a nevelőszülőkért és a nevelt gyermekekért

Jótékonysági gálát szervez szeptember 16-án, pénteken 17.00 órai kezdettel Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálata és a „Nevelőszülőkért és nevelt gyermekekért” Közhasznú Alapítvány a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. A rendezvény védnöki tisztét dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke vállalták el. Jegyek (1000 Ft-os áron) a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál (Győr, Vasvári Pál u. 1.), a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ portáján (Győr, Czuczor G. u. 17.), illetve a rendezvény előtt a helyszínen kaphatók.

A rendezvény nemes célt szolgál, így aki személyesen nem tud a szeptember 16-i jótékonysági gálán részt venni, de szeretné az alapítványt támogatni, az a 11737007-20703619 számlaszámon teheti ezt meg.

A nevelőszülőség egyidős a gyermekvédelemmel - ma már komoly jogszabályi feltételekkel, szigorú módszertan szerint működik és a társadalom számára erkölcsi profitot hoz.
Magyarországon közel 300 000 veszélyeztetett gyermek él, közülük 22 000 kiskorúnak nem adatik meg a családban nevelkedés evidenciája.
A család a teljes élet, az ember személyes kibontakozásának és boldogulásának legfontosabb színtere, olyan valóság, amelyben a szülők feladata, hogy bizalommal és szeretettel neveljék gyermekeiket az emberi élet értékeire, a legnagyobb jóra.
A korszerű intézményes ellátás mellett országszerte nevelőszülői hálózat biztosítja az állami gondoskodás alatt élő gyermekek számára a biztonságos életteret, a családi fészek melegét, a megbízható útravalót.

Győr-moson-Sopron Megyében 180 gyermek él nevelőszülőknél. A rendszer fenntartása állami és önkormányzati feladat, ehhez kíván segítséget nyújtani a „Nevelőszülőkért és nevelt gyermekekért” Közhasznú Alapítvány azzal, hogy a kötelező juttatásokon túl olyan programot kínál (gyermektáborok, egyéni fejlesztés, terápia, képzések, szupervízió) amely fokozza a nevelőcsaládok megtartó erejét, segíti a gyermekek és szülők személyiségének gazdagodását és igyekszik biztosítani a megújulás lehetőségét
Ponty Zita



2005. szeptember 05., hétfő 14:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület