CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A Liverpool hódította el a Szuper-kupát

Focinapló - 2005. augusztus

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

augusztus 2. Hosszú évek után az egyik legnagyobb bravúrt hajtotta végre a magyar bajnok Debrecen, mikor is a Bajnokok Ligájának selejtezőjében a hazai 3:0-ás diadal után idegenben 5:0-ra alázta a teljesen szétesett Hajduk Split csapatát.

augusztus 3. Kiütéses győzelmet aratott a Bajnokok Ligájának selejtezőjében a szlovák Artmedia Bratislava a jóval nevesebb Celtic Glasgow ellen (5:0). A visszavágó azonban mégsem lett egészen sima, mivel a skót csapat 4:0-ra győzött. A továbbjutás így is a szlovák kiscsapaté lett.

augusztus 9. A Sopron első nemzetközi kupaszereplése sajnos csalódást keltett. Az ukrán Metalurg Donyeck elleni hazai pályán elszenvedett 3:0-ás vereség után az idegenbeli 2:1-es vereség már nem is okozott komolyabb meglepetést.

augusztus 14. A Puskás Ferenc tiszteletére és megsegítésére rendezett gálameccsen egy langyos mérkőzésen a Real Madrid 3:1-re legyőzte a magyar ligaválogatottat. A mérkőzésre 43 ezer néző volt kíváncsi, ez a Puskás Ferenc stadionban jelenleg telt házat jelent.

augusztus 17. Újabb neves fellépők a Népstadionban: ezúttal az argentín válogatott volt vendégünk, 20.000 néző előtt egy színvonalas találkozón 2:1-re diadalmaskodott a dél-amerika együttes.

augusztus 24. A Bajnokok Ligája újabb selejtező körében már nem volt szerencséje a Debrecennek, mivel a Manchester United lett a hajdúságiak újabb ellenfele. Itt már képtelenség volt akkora bravúrt végrehajtani, mint a Hajduk Split ellen, az angliai 0:3 után a Népstadionban is 0:3 lett a mérkőzés végeredménye.

augusztus 26. Hagyományosan Monte Carloban rendezték az európai Szuper Kupa döntőjét, itt a Bajnokok Ligája győztes Liverpool hosszabbítás után nagy csatában 3:1-re felülmúlta az UEFA kupa győztes CSZKA Moszkva együttesét, és ezáltal végleg fellépett Európa trónjára.



2005. szeptember 07., szerda 19:41


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület