CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Erdőakadémia mindenkinek
 
Homérosz az istenek ajándékának, Hippokratész mennyei csodaszernek tartotta a mézet. Egyik legősibb táplálékunk azonban jóval több mint finom csemege: gyógyszer és kozmetikum is egyben – hangzott el az Erdőakadémia szezonnyitó előadásán.

A brennbergi Erdő Házában tartott rendezvénysorozat célja a természet, az erdő megismertetése és megszerettetése a lakossággal – tudtuk meg Szabó Miklós igazgatótól.
A méhek - miközben begyűjtik a virágok nektárját -, sok növényfaj, köztük számos gyümölcsfa megporzásában is fontos szerepet játszanak – hangzott el az Erdőakadémia előadásán. Lakatos Ferenc, a Nyugat-Magyarországi Egyetem docense (Erdővédelmi Tanszék) előadásában rámutatott: „Kevesen tudják, hogy nemcsak a méhek porozzák be a virágokat, hanem a rovarok és a gerincesek is. A denevérek közül például jónéhány - igaz, nem nálunk, hazánktól kicsit távolabb - vagy például a kolibri.”
Az egykor királyok eledelének tartott, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag méz nemcsak egy sűrű, energiadús anyag – mondta el kérdésünkre Hársné Unger Klára természet-gyógyász, aki így fogalmazott: „a méz lelki és szellemi táplálék, hiszen magával hordozza a környező táj egész évben virágzó rezgéseit. Emiatt ha tehetjük, a lakókörnyékünkön gyűjtött mézet fogyasszuk, mindenkinek leginkább arra van szüksége. ”
A méz nyugtató, immunerősítő, emésztést segítő vagy gyulladásgátló hatását már rendszeres, napi egy-két kanál elfogyasztása után érezhetjük, miközben hajunk és bőrönk is megszépülhet – hangzott el az előadáson. Az Erdőakadémia októberi rendezvényén a gesztenye tulajdonságait ismerhetik meg az érdeklődők.

Tóth Anita Lilla



2005. szeptember 14., szerda 21:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület