CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. július 22., hétfő, Magdolna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Két millió forintos támogatás az erdélyi árvízkárosultaknak

A Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés is a támogatók közé állt

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés – a megyei képviselőtestület Fidesz frakciójának javaslatára – a szeptember 23-i ülésén döntött arról, hogy a 2005. évi megyei költségvetés általános tartaléka terhére 2 millió forinttal támogatja az erdélyi árvízkárosultakat. Döntés született arról is, hogy a fenti összeget Bikafalva település károsultjainak juttatja el a Győri Egyházmegyei Szent Erzsébet Karitász Alapítványon keresztül. Dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy a 2 millió forint átutalására a jövő hét első napjaiban sor kerül.

A 2005 augusztusában az Erdély területén lévő településeken történt esőzések, valamint annak következtében az ottani településeken pusztító árvíz mindenkit megdöbbentett és segítségnyújtásra késztetett. A kialakult helyzet miatt az ott élő emberek egy részének el kellett hagyniuk otthonaikat, az ár hidakat, utakat mosott el, több ezer hektár földet borított el a víz. A településeken nem volt ivóvíz, az élelmiszerellátás segélyekből biztosított.

A katasztrófa 33 ember halálát okozta. Az árvíz sújtotta területeken a károk felbecsülhetetlenek, az újjáépítéshez, helyreállításhoz segítségre van szükség.

A Győri Egyházmegye Szent Erzsébet Karitász Alapítvány munkatársai kialakult kapcsolatokkal rendelkeznek az Erdélyben lévő Karitász szervezetekkel. Az ott lévő képviselőik tájékoztatást adtak arról, hogy mely településeket érte a legnagyobb pusztítás. ezen információk alapján dr. Szakács Imre a képviselőtestület mai ülésén azt javasolta, hogy a közgyűlés Bikafalva települést támogassa 2 millió forinttal, a Karitászon keresztül.
Ponty Zita2005. szeptember 23., péntek 20:54


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület