CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Az elavult csatorna kikerül az Ikva Patakból, új díszburkolat a járdára

 


A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program keretében szeptemberben a Várkerületen a Tűzoltó sor – Major köz között is elindulnak a munkálatok. 2005-ben az úttest, 2006-ban a járda és az udvarburkolat alatt folyik majd a csatornázás, így az elavult szennyvízcsatorna „kikerül” az Ikva Patakból, megoldódik a parti házak szennyvizének biztonságosabb – az Ikva vízállásától független - elvezetése.

A Várkerületen jelentős forgalomváltozásra és sebesség korlátozásra kell számítani, de az autós közlekedést egy sávban folyamatosan biztosítjuk!  A munkálatok az úttest alatt 6 méter mélyen, bonyolult körülmények között folynak, nagy átmérőjű, súlyos csövekkel, több munkagéppel. A munkálatok során 20-30 m hosszú munkaárok mindig nyitva lesz, ezért a balesetveszély is nagyobb, a biztonságos munkavégzéshez további pedig összesen 50 méter területet zárunk le egyszerre. A közlekedők és a munkálatok elvégzésének maximális biztonsága érdekében is az erre közlekedőktől kiemelt figyelmet és a kijelölt forgalmi változások pontos betartását kérjük! A problémák elkerülése érdekében a kivitelező éjjel-nappali felügyeletet biztosít a helyszínen.
A fenti kellemetlenségekért a lakosság 2006-ban a felszínen is rendezett Várkerületet, megújult aszfalt és díszburkolatot kap.

Várható forgalmi változások a Várkerületen:
• október elején a Tűzoltóság bejáratánál a kaput csak hátrafelé lehet majd használni, valamint a Tűzoltóközben lévő garázsok nem lesznek megközelíthetőek.
• Októbert 3-10. között a kivitelezők átvágják az utat cikk-cakk-ban” , az utca túloldalánál a forgalom egy sávra szűkül a Mária szobor felöli oldalon, majd visszajönnek a forgalmi sávba, és sávszűkítéssel a parkolón keresztül lehet majd közlekedni. Itt időszakosan megszűnik a parkolás.
• Október 10-20. között újra változik a forgalmi rend, kezdetben a bank előtt, majd a szobor felőli sávban lehet újra közlekedni.
• Október 20-27. között az Ikvahíd utcába behajtani tilos, az utcát teljes hosszában lezárjuk.
• Október 27.-december 1. között 50 méteres szakaszokban az út jobboldali sávját, a parkolót és a járdából 1,5 métert lezárunk, majd a Major köz felé tovább haladva, a buszmegállót hátrább helyezzük.
• December 1-december közepéig a Major közben lévő parkoló ideiglenesen megszűnik.

Bízunk benne, hogy a várkerületi munkák szükségszerűségét és elvégzését valamennyi soproni támogatja majd. Kérjük, a forgalom - és a sebességkorlátozást jelző táblákat figyeljék, az előírásokat saját biztonságuk érdekében is tartsák be.

Double Decker -Sajtóközlemény
Sopron, 2005.szeptember 20.



2005. szeptember 26., hétfő 19:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület