CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Mintaterv a Rába vízgyűjtő-gazdálkodására

„Mintaterv a Rába vízgyűjtő-gazdálkodására” címmel nemzetközi konferenciát szervez - az INTERREG IIIB –ILUP program keretében - az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szeptember 28-án, szerdán 9.30 órai kezdettel Győrött, a Hotel Konferenciában. A konferencia célja a Rába folyógazdálkodási terv eredményeinek bemutatása, illetve a Marcal vízgyűjtőjén folytatódó tervezési munkák ismertetése. A szakmai program kezdetén dr. Szakács Imre, az Észak-dunántúli Területi Vízgazdálkodási Tanács elnökeként köszönti a tanácskozás résztvevőit.

„A program szervezői e konferenciát szeretnék felhasználni arra is, hogy a Rába folyógazdálkodás nyílt eljárás során egyeztetett tervét az érintettek képviselői is aláírják. Az aláírással a szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a Rábavölgyben is van olyan koncepcionális terv, amely egyeztetett, beilleszthető a nemzeti fejlesztési tervbe. Az aláírással felhívnák a figyelmet arra, hogy a tréségnek vannak olyan súlyos területfejlesztési, természetvédelmi, vízgazdálkodási problémái, melyekre van megoldás, melynek megoldási támogatása indokolt” – fogalmazott Janák Emil a koordináló szervezetek nevében.
P.Z.


Kínai üzlet helyett biobolt a Megyeháza földszintjén

Kínai üzlet helyett biobolt a Megyeháza földszintjén - ebben a témában tartott ma sajtótájékoztatót dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke. A téma aktualitását az adta, hogy a Megyeháza földszintjén található üzlethelyiségnek és a hozzá tartozó raktárnak új bérlője van. A kínai bolt végkiárusítás után szombaton bezárt, az üzlethelyiséget ma reggel vette át az új bérlő, aki ígérete szerint a belső felújítás után bioélelmiszereket árusító boltot és biobüfét működtet majd a helyiségben. Szakács Imre elmondta, hogy az üzlethelyiség bérleti jogát meghirdették és a jelentkezők közül azért esett erre a vállalkozóra a választás, mert az egészséges életmód népszerűsítéséhez az önkormányzat ezzel is hozzá tud, hozzá szeretne járulni. Az elnök hangsúlyozta, hogy „nem akarjuk bántani a kínai üzleteket, hiszen az olcsóbb árukínálatra szükség van, ez az igény azonban a Győrben meglévő számos kínai üzletben továbbra is kielégíthető.”

Az elsősorban megyei, másodsorban magyar termékeket kínáló bioüzlet és büfé terv szerint novemberben nyitja meg kapuit a reformélelmiszerek, a biotermékek és az egészséges táplálkozás iránt érdeklődő vevők előtt.
Ponty Zita



2005. szeptember 26., hétfő 19:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület