CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Rendőr iroda a Jerevánon

Lakótelepi rendőr irodát avattak a Jerevánon. A közbiztonság javítása érdekében mintegy kétmillió forintból felújított létesítményt szeptember 30-án a városban rendezett rendvédelmi nyílt nap keretében adták át.

Csökken a vagyon elleni bűncselekmények száma és a garázdaság – ezt tapasztalják azokban a városokban, ahol már működik lakótelepi rendőségi iroda – hangzott el a Jereván városrészen, ahol az ország 18. ilyen egységét adták át.


Az ünnepség vendége volt Ferenczi László. A rendészeti és bűnmegelőzési helyettes államtitkár kérdésünkre elmondta: „A belügyminiszter kezdeményezésére azzal a céllal hozzák létre az ilyen irodákat, hogy azokban a lakónegyedekben, ahol jelentős számú ember él, biztosíthassuk a folyamatos rendőri jelenlétet. Az itt tevékenykedő rendőröknek elsősorban az a feladata, hogy jó kapcsolatot alakítsanak ki az itt élő emberekkel, közösségekkel és megismerve szokásaikat, szükség esetén hathatós segítséget nyújthassanak. Célunk, hogy minden nagyobb városban – legalábbis ahol a közbiztonság helyzete miatt indokolt – legyen lakótelepi rendőr iroda, ami persze a helyi önkormányzatoktól is függ.
A Teleki Pál utca 20 szám alatti irodaházat 1,2 millió forintból újította fel a soproni önkormányzat az itt élő mintegy 10 ezer ember fokozottabb védelme érdekében. A berendezéseket - mintegy 900 ezer forint értékben - a rendőrség biztosította.
Az új egységben 2-2 rendőr, illetve polgárőrök teljesít majd szolgálatot. Mindannyian speciális képzésben részesültek és az oktatási intézmények, a pénzintézetek, bevásárlóközpontok, sportlétesítmények rendszeres ellenőrzése lesz a feladatuk. A 60 négyzetméteres épület egyben a városrészben szolgálatot teljesítő utcai járőrök és polgárőrök pihenőhelyéül is szolgál majd.
Az ünnepségen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Marcal Bevetési Alosztálya tartott kommandós bemutatót.

Tóth Anita Lilla



2005. oktĂłber 01., szombat 00:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület