CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Mélygarázs átadó
 
Átadták az első mélygarázst Sopronban. A modern parkolóház az első lépés ahhoz, hogy enyhüljenek az egyre zsúfoltabb belváros parkolási gondjai - hangzott el az avató ünnepségen.

Sopron első, süllyesztett parkolóházát a Hátulsó utcai, nemrég átadott szociális bérlakások alatt építtette meg a tulajdonos önkormányzat - 200 millió forintos költséggel.
Kalmár István alpolgármester a Cyberpressnek elmondta: „Az új létesítmény elsősorban a kaszinó, a színház és a konferencia központ vendégeinek parkolási gondjait segítheti . Emellett az önkormányzat a tervek szerint további fejlesztéseket tervez: legkésőbb 2007-ig a Kisvárkerületen 200,  a Petőfi téren pedig egy 200-250 férőhelyes mélygarázst létesít.”
A 0-24 óráig üzemelő kétszintes, akadálymentes, teljesen automatizált rendszerű létesítmény három hete áll az autósok rendelkezésére és egyelőre körülbelül 60 %-os kihasználtsággal működik – mondta el az avató ünnepségen Kelemen Imre, a Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője, akin keresztül Walter Dezső polgármester jelképesen átruházta az üzemeltetés jogát a soproni városüzemeltetésre.
Kelemen Imre az első három hét üzemeltetési tapasztalatairól szólva a Cyberpressnek elmondta: a soproniak kíváncsiak a mélygarázsra; és már többen érdeklődtek a kedvezményes parkolási díjak felől. Az új garázsban óránként nappal 250, éjjel 120 forintba kerül majd a parkolás, havi bérletet 16.000,-, éves bérletet pedig 90.000,- forintért válthatók.
2006 január közepéig azonban ingyen használhatják a mélygarázst az autók, Walter Dezső ugyanis bejelentette, hogy az eredetileg október 31-ig tervezett nyitási akciót az önkormányzat meghosszabbítja. Mint fogalmazott: azt szeretnék ugyanis, hogy a létesítményt minél előbb megismerjék, megszokják és rendszeresen használják a soproniak.

Tóth Anita Lilla
 



2005. október 24., hétfő 20:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület