CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Firtl: Sopron is a ,,kártyavár-költségvetés" vesztese

Az MSZP-SZDSZ kormányok szakmai hitelességét és hozzáértését kérdőjelezi meg a tény, hogy eddig minden költségvetésük megbukott, több 100 milliárd forinttal tévedtek a bevételeket és a kiadásokat illetően - fejtette ki Firtl Mátyás országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján Sopronban.

A jelenlegi költségvetést, miután egyértelműen látszik, hogy kampány-költségvetésnek készült, az összeomlás fenyegeti- vélte a képviselő.
,,A kártyavár-költségvetés vesztesei az idősek, a szociálisan rászorultak, a családok, a vállalkozók és a települések egyaránt.  Érzéketlenül vesz el a luxusbaloldal olyan fontos területektől, mint az oktatás, az egészségügy, a szociális ellátás." - fogalmazott Firtl Mátyás.
- A kormány újra kísérletezik a számokkal, érzéketlenül bánik a családokkal, gondatlanul tervezi a mindennapjaikat meghatározó állami kiadásokat és bevételeket.  Érzéketlenül veszi el az elmúlt évek egyik vívmányát, a korábban általuk is támogatott családi adókedvezményt. Mindeközben adós marad az ígéretek beváltásával. Így nem képes megoldást adni a munkahelyteremtés egyre sürgetőbb igényére, a hazai kis- és középvállalkozások érdemi megsegítésére.
A szociális ellátásban majd minden területen jelentős normatívacsökkentés teszi lehetetlenné a működést, véli a képviselő, aki ezt több, parlamenti felszólalásában is jelezte. Ez ellehetetleníti az önkormányzatokat, amelyek további hitelfelvételre kényszerülnek, mint ahogyan az év végéig 5 milliárd forintos adósságot felhalmozó Sopron is 2006-os költségvetés vesztesei közé tartozik.– fogalmazott a Firtl Mátyás. Hozzátette: az MSZP-SZDSZ többség nem támogatta az általa beadott Sopront érintő költségvetési módosító javaslatokat, – az észak-nyugati gyűjtőút megépítése, a határon átnyúló településközi utak helyrehozása, a Szent Mihály templom rekonstrukciója, továbbá a helyi önkormányzatok fejlesztési és vis maior feladatainak támogatása – mint ahogyan a szociális ellátást célzókat sem.
,,A családok, az oktatás, az egészségügy és az önkormányzatok helyzetének javításához új gazdaságra, új politikára és ezzel együtt új költségvetésre van szükség” – szögezte le Firtl Mátyás.
(cyberpress)
 



2005. december 05., hétfő 11:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület