CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2022. december 2., péntek, Melinda, Vivien napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A Sao Paulo nyerte a Világ-kupát

Focinapló - 2005. december

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

december 1. Az UEFA-kupa csoportmérkőzései során Belgrádban egy fergeteges hangulatú és igazi futballünnepnek számító meccsen találkozott egymással a helyi Crvena Zvezda és az AS Roma gárdája. Az 50.000 néző (totális telt ház) előtt rendezett mérkőzésen parádés futballt mutatva a belgrádi csapat 3:1-re legyőzte a római sztárcsapatot.

december 7. Befejeződtek a Bajnokok Ligája csoportmérkőzései, így kialakult a legjobb 16 résztvevő mezőnye. Komoly meglepetés, hogy a Manchester United csoportja utolsó helyezettjeként kiesett, azonban így is nagyon erős mezőny jutott tovább. A résztvevők listája: Juventus, Bayern München, Arsenal, Ajax Amsterdam, Barcelona, Werder Bremen, Villareal, Benfica, Milan, PSV Eindhoven, Olimpique Lyon, Real Madrid, Liverpool, Chelsea, Internazionale, Glasgow Rangers.

december 14. Újabb szégyenletes és botrányos túrával gazdagodott a magyar labdarúgás krónikája. Az Egyesült Ŕllamokban, egészen pontosan Phoenixben a magyar válogatott Mexikó nemzeti tizenegyével találkozott, és az érdektelenségbe és színvonaltalanságba fulladt találkozón hazánk csapata 0:2-es vereséget szenvedett.

december 18. "Történelminek" beharangozott mérkőzésen Antigua csapatával találkozott a magyar válogatott az amerikai túrája kapcsán, és győzött is 3:0-ra. Történelmi talán azért lehetett a mérkőzés, mivel ennyire kevés néző még soha nem látta a magyar válogatottat.

december 18. Befejeződött Japánban az első alkalommal klubvilágbajnokságként megrendezett Világ-Kupa. Nagy meglepetés nem született, a döntőben idén is Európa vs. Dél-Amerika találkozót láthattunk. Itt a brazil Sao Paulo 1:0-ra verte az angol Liverpool csapatát, ezzel idén a dél-amerikai gárda hódította el a nemes trófeát.2006. január 02., hétfő 14:52


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület