CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Szociális Foglalkoztató – mégegy lépés előre

Újabb 15 megváltozott munkaképességű ember juthat munkához Sopronban: hamarosan bővül­het a város egyetlen számukra létesített munkahelye: a Szociális Foglalkoz­tatóban új csarnok építését tervezik.

Míg a 15 évvel ezelőtti alapításkor 17, addig ma már 118 megváltozott munkaképességű ember számára bizto­sít ha nem is magas, de állandó jövedelmet a soproni Szociális Foglalkoztató a számos, pályázati pénzből megvalósított fejlesztésnek köszönhetően – tudtuk meg Földes Tamástól. Az igazgató hozzátette: csak az elmúlt hat év alatt közel 65 millió forintot sikerült különböző pályázatokon elnyerniük, amit kizárólag fejlesztésekre, termelőeszközök beszerzésére fordítottak.

Az itt dolgozók alkat­rész-össze­szerelést, nyomdai, varrodai mun­kát végeznek, emellett kartondobozokat készítenek. (Utóbbiból van a legtöbb megrendelés, ezért is ezirányban terveznek fejlesztést.) Többségük nemcsak örül, hogy van munkája, de nagyon szereti is azt. Jók a főnökök és összetartó a „csapat”. Csordás Sándor portás azt mondja: „1997-ben jöttem ide a soproni Vasöntödéből. Szeretek itt dolgozni. Amióta rokkant vagyok, máshol nem tudok elhelyezkezdni, egyrészt leszázalékolva fel sem vennének, másrészt megerőltető munkát az egészségem miatt nem is vállalhatok.

A „Szocifogiban” talán már 2006 nyarától újabb tucatnyi rászoruló kaphat munkát: egy új csarnokot építenének, a tervek már elkészültek. Földes Tamás szerint „ez lehetőséget biztosítana a teljes hullámkarton részleg áttelepítésére, egy valóban ipari rendszerű gyártósor kialakítására, hiszen már nemcsak a közvetlen környék, de a régió igényeinek a kielégítésére is gondolunk.

A csarnok megépítése 72 millió forintba kerül. A 15 milliós önrésszel rendelkező intézmény az önkormányzattól remél többéves lejáratú, kamatmentes hitelt, valamint pályázati úton szeretné előteremteni a szükséges pénzt. Az új részlegben újabb 15 embernek tudnának munkát biztosítani. Egy-egy helyre hárman-négyen várakoznak.

Tóth Anita Lilla



2006. január 05., csütörtök 18:01


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület