CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Garancia a minőségért – megjelent a Soproni Iparos

Az országban egyedülálló információs kiadványt jelentetett meg a Sopron és Vidéke Ipar­tes­tület. A színvonalasan és becsületesen dolgozó szakmunkások listáját és hasznos tudni­való­kat tartal­mazó füzetecske a vállalkozók és a fogyasztók érdekeit egyaránt védi.

A kisiparosokat sokan szidják: drágán, nem elég jól dolgoznak, nem tartják be a határ­időt, nem fejezik be az előre kifizetett munkát. A hoppon maradt meg­ren­delő olykor dupla árat fizet, elveszti bizalmát, így a kóklerek tisztességes társaiknak is sokat árthatnak.

Mizser Gyula, a Sopron és Vidéke Ipartestület ügyvezetője szerint „a legnehezebb pillanatok, amikor személyesen idős, 70 év körüli nénikkel-bácsikkal találko­zom, akik elmesélik a történést, hogyan keveredtek bele egy ilyen építkezés-felújítás során kelle­­metlen helyzetbe és több tízezer forintjuk bánja; sírva fakadnak. Utólag azonban már nem tudunk segíteni nekik.

Ezért is érdemes írásbeli megállapodást kötni az elvégzendő munka feltételeiről, több vállalkozótól is árajánlatot, majd pedig a kiválasztottól számlát kérni, hiszen a feketemunka sem olcsóbb; főként pedig helyi iparost választani – egyebek mellett ezeket tanácsolja az Ipar­testület új, hiánypótló kiadványa, amely a megrendelők és a vállal­ko­zók védel­mét egyaránt szolgálja – tudtuk meg Károlyi Gyula ipartestületi elnöktől.

„Isten áldd a tisztes ipart!” – olvasható a 15 ezer példányban megjelentetett információs füzet cím- és hátoldalán. A kiadvány mintegy félezer (valamennyien az Iparkamara tagjai) helyi és környékbeli kisiparos elérhetőségét tartalmazza, az általuk nyújtott becsületes, minőségi munkára, megbíz­ható szolgáltatásra pedig az újonnan alapított, sorszámmal ellátott védjegy a garancia.

Tóth Anita Lilla



2006. január 17., kedd 19:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület