CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Népszerű a műjégpálya

A vártnál is nagyobb az érdeklődés a műjégpálya iránt Sopronban. A fedett sportlétesítményt naponta átlagosan 200-an, 300-an, hétvégen­ként akár ezren is felkeresik.

A kará­csony másnapjáig tartó ingyenes kipróbálás után is naponta többszázan siklanak a tükörsima és bizton­sá­gos, mintegy tíz centis jégen. Ez az arány az üzemeltetőket is meglepte – tudtuk meg Wischy Pétertől. A Soproni Ingatlankezelő Kft. sportrészleg vezetője a Cyberpressnek elmondta: „Az első osztrák rendszámú autók is megjelentek a jégpálya parkolójában, ami a pálya fedettségének előnyeit bizonyítja, mivel Eisenstadtban, Wiener Neustadtban szabadtéri jégpálya működik, itt viszont esőben, hóesésben is lehet korcsolyázni.

A létesítményben remek hangulat fogadja a korisokat, akik elégedettek a pálya minőségével. A jég az 1800 négy­zet­­méteres sátorban az állandó mínusz egy-két fokos átlaghőmérsékletnek, valamint a napi négyszer elvégzett karbantartási munkálatoknak köszönhetően kiváló minőségű. A sportolni vágyók emellett a ruhatár, a büfé, a korcso­lyakölcsönző és -élező szolgáltatásait is igénybe vehetik. Maróti Gergely, a kölcsönző üzemeltetője kérdésünkre elmondta: „Elég jelentős az igény. Kétszáz pár vadonatúj korcsolyát állítottunk be a kölcsönzőben, ezeket folyamatosan kar­ban­tartjuk, élezzük. Hiányzott már nagyon ez a pálya, ami szerintem az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb húzása Sopronban. Tömegeket fog megmozgatni.

Wischy Péter szeretné, ha minél többen kipróbálnák a korcsolyázást, ezért azok az iskolai csoportok, amelyek előre bejelentkeznek, ingyen használhatják a jégpályát és a korcsolya­ci­pőt is díjmentesen biztosítják számukra. Az üzemeltető és a korisok egyaránt azt remélik, mi­nél tovább, akár kora tavaszig is hasz­nálható lesz a pálya.

Tóth Anita Lilla



2006. január 21., szombat 16:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület