CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Dél-Keleti Ipari Park

Felavatták Sopron új Ipari Parkját. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tavaly 15 pályázónak ítélte oda a címet.

Legalább 20 hektáros terület, rajta több, már működő ipari vagy szolgáltató tevékenységet végző cég, elhivatott vezetés. Egyebek mellett ezek a feltételei annak, hogy egy gazdasági terület elnyerhesse az Ipari Park címet, ami - a tavalyi 15 nyertes pályázó között - Sopron számára is nagy lehetőséget jelent, hiszen az ország exportjának 70 %-át a hazánk immár 179 ipari parkjában működő mintegy 3000 vállal­kozás adja – mondta Pongorné Dr. Csákvári Marianna az átadón. A Gazdasági és Közle­kedési Minisztérium helyettes államtitkára hozzátette: „Költségkímélőbb itt elkezdeni termelést vagy szolgáltatást emellett, a megfelelő kapcsolatrend­szer kialakítása, a vállalatok közötti együttműködés; ezek mind-mind olyan elemek, amelyek nagyban segíthetik a vállalkozók dolgát.


A Sopron Dél-Keleti Ipari Park bevétele évi közel 17 milliárd forint, a vállalkozások több mint 2600 embert foglalkoztatnak. A mostantól megnyíló pályázati lehetőségek gyors fejlődési lehe­tő­séget ígérnek a régi és az újonnan betelepülő cégek számára – tudtuk meg Kiss Ferenctől, a Soproni Ipari Zóna Szolgáltató Kft. ügyvezetőjétől.

A Park további, osztrák és német betelepülőkre is számít. Szükség esetén akár többszörösére bővítik a jelen­leg 34 hektáros területet. Ezzel a tervek szerint évente 10-15 %-kal növekedhet a foglalkoztatottak aránya.

A pénteki avatóünnepségen Walter Dezső polgármester – többek között – arról szólt, hogy a város szorgalmazza az M9-es autóút megépítését, illetve további olyan infrastrukturális fejlesztéseket, amelyek az ipari park további fejlődéséhez szükségesek. A 2006-os további tervek között a park úthálózatának további fejlesztése is szerepel, azért, hogy a vállalkozások megközelíthetőségét segítsék.

Tóth Anita Lilla



2006. január 21., szombat 22:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület