CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Felfigyelt ránk Európa! - szenzációs siker

A női kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroligában a negyeddöntők második összecsapásán Sopronban is nyert a házigazda MKB-Euroleasing orosz ellenfele ellen és már negyeddöntős.

Soproni támadással, de orosz pontokkal indult a találkozó. Szerencsére a hazaiak sem késlekedtek sokáig a válasszal és első pontjaikkal. A vezetést viszont ismét a vendégek szerezték meg, hogy Teasley pazar hárompontosával először jusson előnyhöz a mérkőzésen a soproni gárda. Nagyszerű játékot hozott az első játékrész, amelyben a hazaiak lendületes, sokmozgásos játékát az ellenfél rutinjával, összeszokottságával és képzettségével próbálta ellensúlyozni. Az első kisszünetre végül egypontos vendégelőnnyel vonulhattak le a csapatok.



A második negyedben a Sopron az első játékrészben mutatott játékára is rá tudott tenni két lapáttal: az egyik lapátot pontosabb befejezésnek, a másikat pedig koncentráltabb, még pattogósabb védekezésnek hívták. Ennek köszönhetően négy ponttal többet dobtak, de tízzel(!) kevesebbet kaptak, mint az első felvonásban, így a szünetre már négypontos volt a hazai előny. Ami bizony – belegondolni is merész – soproni továbbjutást ígért. A szemünknek is alig hittük: a Sopron atomjaira szedte szét a nagynevű orosz csapatot. Különösen védekezésben domborítottak nagyot, hiszen a legmerészebb elképzeléseket is felülmúlva mindössze tizennégy pontot kaptak a harmadik játékrészben. Mivel elöl nem adták alább huszonhárom pontnál, a záró résznek tizenhárom pontos előnnyel futhattak neki.




Megijesztettek bennünket a vendégek a záró rész elején, hiszen a fáradni látszó hazaiak ellen nagy hajrát nyitva egy 8-2-es résszel kezdtek. Szerencsére, amire jobban elkezdtünk volna félni, a hazaiak előszedték a tartalékokat és 8-1-gyel válaszoltak. Ez aztán el is vette a kedvét a vendégeknek, akiknek a végső dudaszóig már csak fellángolásaik voltak – ritkán -, hitehagyottan kosarazva ők sem igazán bíztak abban, hogy elcsíphetik a szenzációsan játszó soproniakat.




Így is lett: a vége közte tíz ide, a Sopron bejutott a legjobb nyolc csapat közé, a túloldalon meg maradhat a szomorú tanulságok levonása.

NSO nyomán
Fotó: Tóth Zsombor




2006. február 04., szombat 15:23


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület