CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Kedves Anna ...

Kedves Anna!

Köszönettel megkaptam személyes hangú levelét. Nagy kár, hogy csak egy üzenőfüzet lapjára firkantotta kellő gondossággal a fontosnak tartott titkunkat. Igen, Ön találkozott velem, mesélte, hogy mennyira hatásos volt a fogyókúrája, melynek anyagi alapját a mellékelt újságcikk által reklámozott izé képezte.
Kicsit rontott a jó hangulatomon, amikor a feleségem megkérdezte, hogy ki is ez a bizonyos Anna? Még szerencse, hogy fogyókúrázó fiam valószínűsíthető ismerősének titulálhattam, s így kimásztam a csávából. A valóságban azonban igencsak furdalta az oldalamat, ki is lehet Ön?


Vajon az a csinos, ám teltkarcsú (régen töltöttgalab-típusnak mondtuk) szőke itt, a harmadik szomszédból, aki olyan jelentőségteljesen rezegteti a szempilláit, amikor köszönök reggelente? Vagy az a kis fekete zsebdémon, aki meg nem állja, hogy a téli öltözékére hivatkozva a liftben hozzám ne érjen? Esetleg az a kedves, barna titkárnő, akinek megdícsértem az alakját, és akkor elpirult? Minden lehetséges, és itt álltam megfürödve: nem tudtam azonosítani Önt.
Tartott pedig mindezen bizonytalan állapot addig, amíg menyem fel nem világosított, hogy az ő utcájukban többen is mondták, hogy hasonló küldeményt találtak a postaládájukban. Igen, jókor, így nagyböjt előtt, amikor úgyis aktuálisak a könnyelmű, a kötelezőt a hasznossal jól összekötő fogadalmak, amikor többen is megfogadjuk, hogy húsvét hajnalára mi leszünk a helyi kaszinó núbiai táncosnője, akinek, ha a mellét szappanozzák, a háta habzik.
Kedves Anna! Ön rendkívül ügyes, ám kissé csalárd, sőt csapodár! Helyesírási hibát nem vétve (ez már alapjában véve is gyanús manapság) próbált félre, sőt megvezetni. Meg kell, hogy mondjam, már tudok olyanról, akit eredményesen.
Ugyanakkor el kell azt is mondanom, hogy annyiszori próbálkozás után engem már sem alig gömbölyödő, esetleg puha fenekével, sem a fogyókúra hatásosságát garantáló pilulájával nem tudott felizgatni. Már rég lemondtam arról, hogy darázsderekamat, alig másfél mázsás anyagi valóm maradványait bárki is irigységgel figyelje.


Ugyanakkor be kell Önnek vallanom azt is, hogy nem volt hatás nélküli az üzenete. Éjjel Önről álmodtam. Éppen teljes valójában elfogta előlem a kilátást, mi több, eltorlaszolta előlem a lehetséges utak mindegyikét. Álmomban könyörögtem, hogy kapjon be már egy kettőt a csodálatos pirulákból, hadd surranjak el Ön mellett bántatlanul a keletkező rések valamelyikén, de Ön csak kacéran megrázta fejét, mint a Godzilla New York utcáin, és az üvöltötte, hogy majd bolond lesz puhítani éppen azon testrészén, amin a férfiak annyira csüngenek.
Már éppen azon voltam, hogy tudathasadásos leszek, amikor arra ébredtem, hogy valami könnyű éhségféle suhan végig a gyomrom tájékán, s nagy megkönnyebbüléssel vetettem rá magam a húshagyó kedd még lehetőséget kínáló fogásaira.
Kedves Anna! Ha mégis komolyan gondolta volna ismeretségünk ezen számomra múló formáját, úgy egy fölséges villásreggelit tudok az Ön számára felajánlani, mely minden valószínűség szerint helyrebillentheti - pirula nélkül - átmenetileg elfuserált alakját.
- DI -



2006. február 28., kedd 13:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület