CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Jól teljesítettek a soproni rendőrök

Kiegyensúlyozott és kiemelkedő munkát végeztek a soproni rendőrök 2005-ben: hatodával csökkent a bűncselekmények száma és javultak a felderítési mutatók - hangzott el a soproni Rendőrkapitányság tavalyi eredményeit és ezévi feladatait összegző munka­érte­kez­letén.

15 %-kal csökkent a rablások, betöréses lopások és gépkocsifeltörések száma és ezek felde­rítési aránya is javult tavaly Sopron­ban – hangzott el a rendőrség nagytanácstermében tartott fórumon, ahol Dr. Szabadfi Árpád rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos egyebek mellett példaként említette: míg 2000-ben 300, addig tavaly 50 gépkocsit törtek fel a városban, ahol azonban az elmúlt 15 évben történt gyilkosságok valamennyi elkö­vetőjét kézrekerítették. A megyei rendőr­főkapitány a városban a közelmúltban történt gyilkosságok kapcsán hozzátette: „Az emberölések abba a bűncselekmény kategóriába tartoznak, amit rendőri eszközzel nem lehet megelőzni. Itt egyet tehet a rendőrség, hogy gyorsan, hatékonya, 100 %-osan felderíti.

Dr. Szabadfi Árpád elmondta: A megyei átlagnál jobb anyagi és személyi feltételek között működő soproni kapi­tány­ságon a központi költségvetésből tavaly négy autó cseréjére futotta (ez a gépkocsiállomány 25 %-a), emellett - mintegy hatmillió forintból - akadály­mentesítették a rendőrség épületét. Bérre, bér jellegű juttatásra 2004-ben és 2005-ben is 600 millió forintot költött a megyei rendőrkapitányság, míg az üzemanyag éves költsége elérte a 9 és fél millió forintot.

Farkas Gábor, rendőr alezredes, városi rendőrkapitány a Cyberpressnek elmondta: „Tavaly lakótelepi rendőr irodát is avattunk a Jereván lakótelepen, valamint ezzel egyidejűleg ügyeleti rendszerünket is korszerű­sítettük. Mindez, valamint a korábbinál nagyobb szervezettségünk is hozzájárult eredményeinkhez.

A fórumon elhangzott: 2006-ban is a bűncselekmények megelőzése és ezzel a felderítési mutatók javítása a soproni rendőrök célja. Ennek érdekében az idén tovább növelik a járőrök számát a közterü­leteken és erősítik a közrendvédelmi, illetve a bűnügyi munkatársak közötti együttműködést.

Tóth Anita Lilla



2006. március 09., csütörtök 08:29


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület