CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Kóczán Bálint a DUE Ifjúsági Sajtódíjasa

Kóczán Bálint 22 éves soproni újságíró, a budapesti Általános Vállalkozási Főiskola hallgatója nyerte el a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) Ifjúsági Sajtódíját - jelentette be dr. Balázs Géza és Szayly József, a DUE és a díj két alapítója.

Kóczán Bálint diákújságíróként kezdte a pályáját, amelyről 22 évesen megfogalmazott hitvallása: „Fő célom a szakmám iránti tisztelet, illetve az emberek szórakoztatása”. Szinte valamennyi médiumban kipróbálta magát: volt rádiós és televíziós riporter, műsorvezető, jelenleg több országos és helyi orgánum soproni tudósítója (pl. Kisalföld, Soproni Lap, Blikk; Rádió Sopron, Hír Tv). Munkáit a nyitottság, a nyelvi igényesség jellemzi függetlenül attól, hogy sportközvetítést vezet vagy időjárás-jelentést ír. Eddigi munkásságát színvonalasan, tényekkel bemutató pályázata, ajánlásai alapján a DUE Elnöksége az Ifjúsági Sajtódíjat a soproni újságíró, rádiós és televíziós Kóczán Bálintnak ítéli oda.

Díjátadás

Az elismerést dr. Balázs Géza és Szayly József alapítók adják át március 15-én 11 órától Budapesten, a Magyar Sajtó Házában, a MÚOSZ ünnepségén.

A DUE Ifjúsági Sajtódíjáról

A DUE két alelnöke, dr. Balázs Géza és Szayly József 1997-ben alapította meg Ifjúsági Sajtódíjat, amelyet évente egy diákújságíró kaphat meg. 1998-ban Györe Balázs, 1999-ben Gyetvai Alexandra, 2001-ben Prusinszki István, 2002-ben Takács András, 2003-ban Iván Anita, 2004-ben pedig Égő Áron nyerte el a díjat. A díjra 2006. január 31-ig lehetett jelentkezni életrajzzal, pályamunkákkal, illetve mások is ajánlhattak fiatal, tehetséges újságírót a kuratórium figyelmébe.

A DUE-ról

A 1989-ben alapított DUE Magyarország második legnagyobb újságírószervezete, amelynek megalakulása óta összesen 7000 tagja volt. Kiemelten közhasznú társadalmi szervezet, amely a magyarországi iskolákban működő diákújságok és diákrádiók szerkesztőségeinek érdekeit képviseli, kapcsolatot tart velük, programokat szervez számukra és oktatást, ismeretterjesztést végez. Összekötő kapocsként szolgál a helyi, közösségi és az országos média között, ezt segítendő találkozókat, fesztiválokat szervez a fiatalok számára, színes magazint ad ki minden hónapban és könyvekkel, rádióműsorokkal segíti a fiatal újságírók munkáját. A DUE elnöke Kecskés István, a Nemzeti Sport újságírója, alelnökei: dr. Balázs Géza nyelvész professzor, és Szayly József, a Petőfi rádió adófőszerkesztő-helyettese.

Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete



2006. március 14., kedd 23:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület