CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Három kosaras győzelem

NBI A CSOPORT NŐI KOSÁRLABDA

SZOLNOKI MÁV COOP - GYSEV-RINGA 48:66 (22:33)


Ennek a mérkőzésnek az volt az előzménye, hogy a GYSEV-RINGA egy fárasztó Euroliga mérkőzés után érkezett a Tisza parti városba és mindenki tudja, hogy ezután pedig újabb Euroliga találkozóra utaznak, tehát nagy erőkifejtést nem lehetett várni. Ennek megfelelően a vendégek tették a dolgukat, jó profikhoz illően biztos vezetésre tettek szert, de nem hajtották agyon magukat, csak annyit adtak ki, amennyi elég volt a biztos győzelemhez.

Ezen a mérkőzésen is azt lehetett látni, amit eddig megszoktunk. Megint sajnálkoztunk, hogy Mandic nem céloz pontosan, pedig neki a biztos kosár szerzés a feladata. Csak remélni lehet, hogy hamarosan magára talál és hozza azokat a fontos kosarakat, amelyek a csapat győzelméhez szükségesek. Örömtelibb viszont Poto szereplése, aki fazont ad a csapatnak és pontokat is hoz, mint az első félidő hajrájában zsinórban szerzett 7 pontja. A GYSEV-RINGA a védekezésben jó teljesítményt nyújtott, így megengedhette magának, hogy a támadásban a vártnál több hibát ejtsen.

A második félidőben a hazaiak nem tudták megakadályozni a soproni hölgyek pontos játékát és a különbség közel 30 pontra nőtt a két csapat között. A végére ez valamelyest csökkent a soproni cserék és a hazai védekezés feljavulása következtében, de ez nem befolyásolta a biztos vendég győzelmet.

A GYSEV-RINGA kosárdobói: POTO 14/6, EÖRDÖGH 9/3, Mandic 4, Béres 4, VILIPIC 14, Dénes 2, Hollósy 4, Donkó 7, Radnóty 8.

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - DKSK-BORSODCHEM 51:42 (34:25)


Az eddig veretlen vendégek és az első négybe igyekvő hazaiak között meglepően gyenge színvonalon indult a mérkőzés. Számolatlan ki nem kényszerített hibát vétettek a játékosok mind védekezésben, mind támadásban. Ebben az időszakban feltűnt Ambrus pontszerzése, Fodor lelkes munkája, ami több támadó lepattanó megszerzését eredményezte. Eglert pályára lépésével az irányítói feladat is megbízhatóvá vált. Bakai alibi játékot produkált, semmi tudatosságot nem lehetett felfedezni mozgásán, hogy valamit el akar érni pozíció fogásával és ebből kosár szerzés vagy társának helyzetbe hozása következik. Mintha a légüres térben lazán mozgott volna. Ennek ellenére biztos hazai vezetést könyvelhetett el a szerény számú nézőközönség.

A második félidőben lett érdekesebb a találkozó, amikor a színvonal ugyan nem emelkedett, de a számos soproni hiba után a diósgyőriek betaláltak és egyre közelebb kerültek a Postáshoz. Azt hiszem ekkor történt a ritkán látható ziccer hibázás a diósgyőri Brosovszky részéről, aki senkitől sem zavartatva hagyta ki ziccerét. Szerencsére Szenes ekkor jól játszott és ügyes betörésekkel értékes kosarakat szerzett. Endlert 3 pontosa adta meg a vendégeknek a végső kegyelemdöfést, ezután már nem volt esélyük az eredmény megfordítására. Az az egy örömteli dolog lehet, hogy ha ilyen rossz játékkal is győzni tud a Postás, akkor egy jó játékkal rangadókat is meg tud majd nyerni.

A Soproni Postás-Tabán Trafik kosárdobói: Delmis 5, SZENES 11, Fodor 9/3, Ambrus 12, Bíró 2, Englert 5/3, Bakai 2, Szemerédi 4, Ördög 1.

NBI B CSOPORT FÉRFI MÉRKŐZÉS

MAFC KE - SMAFC ROTO ELZETT 70:85 (32:39)


A Budapesti Műegyetem és a Soproni Egyetem kosárlabda csapatai között több évtizedes hagyománya van az összecsapásoknak. Mindig rangot jelentett, ha az egyik egyetem csapata le tudta győzni a másikat. A vetélkedés napjainkban is tart, bár igaz, hogy nem a legmagasabb hazai bajnokságban, de így is sokan odafigyelnek a két csapat közötti eredményre. Ezért is örömteli a mostani idegenbeli siker, na meg azért is, mert a SMAFC szeretne az A csoportba feljutásért vetélkedni és ehhez idegenbeli sikerek is szükségesek.

A mérkőzés sokáig szoros volt és az első félidő hajrájában Pojbics ügyes megmozdulásaival sikerült 7 pontos előnyt szerezni. A második félidőben a hazaiak felzárkóztak, sőt a 30. percben 2 ponttal át is vették a vezetést. A végjátékhoz közeledve a SMAFC-osoknak főleg Mogyorósy révén sikerült előnyt kiharcolni, sok lepattanó labdát kaparintott meg a támadó palánk alatt is és azokat sikeresen vissza is tette. A hajrában a MAFC játékosai taktikai faultokat követtek el, de a soproniak pontosan dobták a megítélt büntetőket.

A SMAFC-Roto Elzett kosárdobói: Pojbics 11/3, Vavra P. 4, Molnár 8, MOGYORÓSY 27, Kotlik 8, Palotai P. 14, Vavra A. 1, SZLÁVIK J. 12/9.




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület