CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
48 óra: innen/onnan

E rovat vezetőjének munkája a LAP Stúdió támogatásával készült.

Autós üldözés


Erőszakkal vett el tulajdonosától egy BMW-t vasárnapra virradó éjjel két fiatalember, akiket autós üldözés után fogott el a rendőrség a fővárosban. A rendőr járőrök vasárnap éjjel fél egy körül az Üllői úton dulakodásra lettek figyelmesek. A verekedők észrevették a rendőrök közeledtét, beültek abba a BMW-be, amelyet éppen akkor vettek el erőszakkal tulajdonosától. A két fiatalembert a rendőrök autós üldözés után a VIII. kerületi Leonardo da Vinci közben fogták el. A gépkocsi átkutatásakor találtak egy éles lőfegyvert a hozzá tartozó tárral és lőszerekkel, valamint egyéb, a "közbiztonságra veszélyes eszközöket" - ismertette a sajtóügyeletes. Egyelőre nem lehet tudni, hogy az autóban talált fegyver a rablóké, vagy a tulajdonosé volt. A büntetett előéletű 26 éves Z. Csabát és a 18 éves D. Lászlót a rendőrök őrizetbe vették. Az ügy körülményeinek tisztázása folyamatban van.

Tovább gyaláznak


Az elmúlt napokban történt sírrongálások után vasárnap éjszaka egy újabb sírkövet törtek darabokra a budapesti Kozma utcai zsidó temetőben. A sírkertben november 1-jére virradóan 54, szombaton éjjel pedig további 6 síremléket rongáltak meg.A Mazsihisz tájékoztatása szerint a szövetség erőn felüli intézkedéseket tesz, de felhívja a hatóságok figyelmét: kövessenek el mindent a folyamat megszüntetése érdekében. "Aggodalmunkat fejezzük ki, hogy ez már túlnő a vandalizmuson, még akkor is, ha antiszemitizmusra utaló jelek a rongálások során nem fordultak elő" - olvasható a közleményben. Tordai Péter, a Mazsihisz elnöke elmondta: az újabb eset annak ellenére történt, hogy vasárnap éjszaka fegyveres biztonsági emberekkel védték a temetőt. - Megengedhetetlen, hogy hittestvéreinket poraikban sem hagyják nyugodni - mondta. A Mazsihisz elnöke hozzátette: a sírgyalázást bármelyik nemzet, vallás a legmélyebben elítéli. Véleménye szerint a problémát társadalmi összefogás nélkül nem lehet megoldani. Ezért a hitközségek szövetsége kér mindenkit, hogy amennyiben bármilyen, rongálásra utaló jelet észlel, azonnal jelentse azt a rendőrségen. Tordai Péter jelezte: gondolkodnak azon, hogy valamiféle védelmi rendszert szerelnek fel a temetőben. Ennek lehetőségéről és anyagi vonzatáról a későbbiekben szakértőkkel egyeztetnek majd.

Kocogó superman


Különleges baleset történt pénteken este Felső-Ausztriában, amely azonban nem csupán sajátságos volta miatt került a szombati osztrák lapokba, hanem mert a segítséget nyújtó és ezzel életet mentő férfi köszönetet sem várva egyszerűen továbbment. A balesetben egy 19 éves nő egy kanyarban kisodródott autójával az útról, és a kocsi a vasúti sínekre zuhant. Egy arra járó kocogó ezt meglátva a közeledő vonat elé futott, s idejében feltartóztatta azt. A nő súlyos fejsérülést szenvedett - amely miatt kórházba kellett szállítani - de kimászott a kocsiból, mialatt a kocogó a vonat elé futott. Ám a sérült hiába akart köszönetet mondani megmentőjének, az folytatta kocogását, mint ha misem történt volna, s eltűnt.

Gyiilkos cápa


Hatalmas cápa mart halálra egy úszót hétfő reggel a nyugat- ausztráliai Perth melletti Cottesloe strandon, egy másikat pedig megsebesített. Az áldozatok a Cottesloe-i Rákok úszóklub tagjai közül kerültek ki, akik nap mint nap kora reggel szoktak hódolni szenvedélyüknek. A parti kávézó tulajdonosnője, Kim Gamble balkonjáról jól látta, miképpen harapta le a legalább négyméteres, valószínűleg fehér cápa egy középkorú férfi fél lábát, és taszigálta befelé a szerencsétlent egy darabon, vértengerré változtatva a sekély vizet. A vadállat ezután egy másik úszóra támadt, aki még közelebb volt a parthoz. Ez kétségbeesetten igyekezett eltolni magától, sebesen hátrálva a part felé, és lábszársérüléssel meg is menekült, bár kórházi ápolásra szorult. Az első áldozatot is élve húzták ki a partra, de aztán belehalt sebeibe. A rendőrség megjegyezte, hogy ebben az évszakban hatalmas cápák ólálkodnak a nyugat-ausztráliai partok mentén, halrajokat kergetve. Három évvel ezelőtt ugyanezen a strandon két szörfözőre támadt feltehetőleg fehér cápa, kettéharapva deszkájukat, de ők ép bőrrel megúszták.

Nem angyalok?


A Charlie angyalai bemutatója (USA: november 3.) környékén a film sztárjai, Drew Barrymore, Cameron Diaz és Lucy Liu igyekeznek eloszlatni minden félreértést: közölték, hogy egyáltalán nem kaptak hajba a forgatáson, mint arról a forgatás idején a sajtó boven tudósított. A legvérmesebb hírek szerint a lányok minden apró-csepro dolgon hajbakaptak, azon kezdve, hogy kinek a neve kerüljön majd a plakát elejére, egészen odáig, hogy az elozetesben ki bukkanjon fel többször, mint a többiek. Az egyik lap arról cikkezett, hogy a forgatáson kialakult nézeteltérések néha tettlegességig fajultak, olyannyira, hogy a karmolásnyomok miatt a sztárok napokig magasnyakú garbóban voltak kénytelenek mutatkozni. A három angyal azt azonban nem tagadja, hogy Lucy Liu valóban komolyan összekülönbözött Bill Murray-vel, bár verekedésre itt sem került sor, mint azt néhány médiahiéna terjesztette.

Ismét Pitt


A People magazin ismét Brad Pittet választotta meg a világ legszexisebb férfiújának, csakúgy, mint öt évvel ezelőtt. Pitt ezzel az egyetlen olyan sztár lett, akit kétszer egymás után ér ez a megtiszteltetés. A lap szerint Pitt esküvője Jennifer Anistonnal nemhogy csökkentette volna a népszerűségét a rajongók körében, hanem fokozta. A sztár hívei ugyanis igen romantikusnak találták, hogy Pitt többévi együttjárás után nem rúgta ki, hanem oltár elé vezette barátnőjét, ahogyan egy rendes elővárosi sráchoz illik.

Milliomodik Red Alert 2


Az Electronic Arts folytatja hódító útját a játékok piacán, a kiadó máig több, mint 1 millió példányt adott már el a Command & Conquer Red Alert 2 játékából. A teljes Command & Conquer sorozatból pedig már 13.5 millió dobozos példány fogyott el eddig. A Command & Conquer Red Alert 2 ez előző rész egy lehetséges folytatása, ahol a már megszokott két oldalt választhatjuk, és mindkét fél számos technikai újdonsággal, egységekkel és taktikával rendelkezik a Westwood utolsó klasszikus C&C játékában.

Itt a Chello! - (hol a sáv...?)


A UPC leányvállalata, a Chello Broadband NV Közép-Kelet-Európában először Magyarországon kínálja széles sávú internetszolgáltatásait. A szolgáltatás mától kezdve vehető igénybe Budapest I., II., XI., és XIII. kerületében, valamint Miskolcon, összesen a UPC Magyarország kábelhálózatának 5-10 százalékán. A UPC idén és jövőre 15-16 milliárd forintos beruházást tervez egyedül Budapesten, aminek nyomán megnőhet a Chello-felhasználók aránya is. A napi 24 órás internet hozzáférést és szupergyors letöltést lehetővé tévő szolgáltatás csatlakozási díja bruttó 25 ezer forint, a modem letéti díja nettó 10 ezer forint, havi átalánydíja bruttó 10 900 forint. Az ez év végéig jelentkező ügyfeleknek nem kell kifizetniük a csatlakozási díjat, illetve a modem letéti díját, ha vállalják, hogy egy évig igénybe veszik a Chellót.



2000. november 06., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület