CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Zalaegerszegi Tavaszi Vásár és Épített Világunk Szakkiállítás
2006. május 19-21.

INNOTECH Innovációs Konferencia

2006. május 19-21. között 17. alkalommal kerül megrendezésre a Zalaegerszegi Tavaszi Vásár és Épített Világunk Szakkiállítás. A rendezvény helye: a már jól ismert Városi Sportcsarnok és környéke.

A kiállítás mellett az idei évben első ízben rendezik meg Zalaegerszeg Megyei Jogú Város, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, és a Pannon Fa – és Bútoripari Klaszterrel közösen az INNOTECH Innovációs Konferenciát. A szakmai előadásokat Tombi Lajos alpolgármester megnyitója és előadása indítja „városfejlesztés és innováció” témakörben. Ezt követően többek között mechatronikáról, pályázati lehetőségekről és energiatakarékos-passzív házak építéséről hallhatnak előadásokat az érdeklődők. A konferencia díjmentes és a kiállítás nyitását megelőzően 9.00-tól látogatható. A következő évben a konferencia mellett szakmai kiállítást is terveznek a szervezők..

Az országban elsőként a Tavaszi Vásárunkon kerül bemutatásra - a magyarországi bemutatót megelőzően - a PEUGEOT 207, melyből három a küzdőtéren lesz látható.

Az idei évben 90 kiállító várja a látogatókat, szakmai érdeklődőket, akár építkeznek, lakást, irodát keresnek vagy a meglévőt szeretnék felújítani, kertjüket szeretnék megterveztetni, vagy nagyobb beruházásba kívánnak belekezdeni.

***

A kiállítást Dr. Gyimesi Endre városunk polgármestere nyitja meg május 19-én 11.00 órakor a Zalaegerszegi majorettek fellépését követően.
Sztárvendégeink lesznek: szombati napon Füstifecskék, vasárnap pedig - eltérően a plakáton megjelenttel - Tóth Veronika helyett Auth Csilla várja a látogatókat.
A Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete véradásra várja a megye lakosságát a kiállítás előterében, ahol ingyenes vérnyomásmérés is lesz.

A kiállítás pénteken 10.00 órától várja a látogatókat, a pénteki napon ingyenesen. Szintén az első napon a sörsátorban 21.00-tól Delta buli. A szombati nap Családi Nap lesz,, ekkor a szülővel érkező 14 év alatti gyermekek részére díjtalan a belépés. Csoportos diákkedvezményünk bármely napon igénybe vehető. Ennek keretei között a tanárral érkező, szervezett iskolai csoportok részére díjmentes a látogatás

A kiállítás nyitva tartása: pénteken és szombaton 10.00-19.00 óráig, vasárnap 10.00-18.00 óráig.


H. A. - cyberpress

***

Bodonhely: falunap és megyezászló

Május 12-én, szombaton Bodonhelyen falunapot tartanak. A rábaközi település vezetői ezt a napot találták alkalmasnak arra, hogy a falu lakóival együtt, hagyományos rendezvényük keretében átvegyék a megyei önkormányzat ajándékát, a megyezászlót.

Mint ismeretes, a megyei közgyűlés döntése értelmében Győr-Moson-Sopron megye települései az idei esztendő során egy-egy megyezászlóval gazdagodnak. Az ajándékkal a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat a megyei települések és a megye között meglévő földrajzi és közigazgatási összetartozást szeretné tovább erősíteni. Győrújfalu, Rábaszentandrás, Rábaszentmihály és Hövej települések már átvették a zászlót, Mosonszolnokon pedig május 16-án, a napközi otthonos óvoda 100 éves jubileumi ünnepsége keretében kerül sor a megyezászló átadására, átvételére.
P.Z.



2006. május 12., péntek 12:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület