CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. szeptember 21., szombat, Mate, Mirella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

Felrobbant lőporgyár


Irdatlan erejű robbanás vetette szét kedden éjjel - közép-európai idő szerint délután - a Japán nyugati részén levő Aicsi prefektúra egy lőporüzemét. A Nihon Yushi cég gyárában fél tizenegykor bekövetkezett detonáció senkit sem ölt meg, de 51 környékbeli lakos megsérült, ketten súlyosan. Legtöbbjük a nyomáshullám miatt szétpattanó ablaküvegektől vagy felrobbanó tárgyaktól sérült meg. A közeli Taketojo város tisztségviselője először azt hitte, hatalmas földrengés rázta meg a területet. A gyárban, amely nyári szünet miatt nem üzemelt, csak 10 biztonsági őr és pár fős személyzet tartózkodott, de nekik sem esett bántódásuk. A robbanás ereje még a helyszíntől másfél kilométerre is hatalmas volt: több üzlet ablaka még olyan távolságban is szilánkokra tört. A Kyodo hírügynökség szerint 150 házban keletkezett kár.

Tűzvész az USA nyugati részén


Az Egyesült Államok nyugati részén a csaknem negyven különböző helyen tomboló erdő- és bozóttüzek megfékezésére kedden már ötszáz katonát is bevetettek, mert a polgári tűzoltóság nem győzte a munkát. A legsúlyosabb a helyzet Idaho és Kalifornia államban. Utóbbiban a híres óriásfenyők, a szikvoják nemzeti parkjának egy része áll lángokban, és bár ezek az irdatlan méretű, ezer-kétezer esztendős fák sok mindent elviselnek, ebben a nemzeti parkban a mintegy "aljnövényzetnek" számító kisebb fák is nagyon értékesek, számos közülük két-háromszáz éves. A térségben hosszú ideje rekordhőmérsékletet mérnek, nagy a szárazság. Kaliforniában részleges áramkorlátozásokat kellett bevezetni, mert az elviselhetetlen hőség miatt mindenki maximális teljesítménnyel működteti a házak légkondicionáló berendezéseit. Használt, de működőképes légkondicionáló készülékeket osztanak a szegényeknek. Idaho és Kalifornia mellett Arizona, Montana, Nevada, Új-Mexico, Texas, Utah és Wyoming államban is küzdenek helyenként az elharapózott tüzekkel.

Ismét prosti áldozat


Újabb prostituáltat aláztak meg a fővárosban kedd éjjel, a 22 éves lányt a megbeszélt és kifizetett aktus után meztelenül tették az utcára. Samu Attila, a BRFK sajtóosztályának vezetője elmondta: a lánnyal két férfi "kötött üzletet" éjjel 11 óra körül a IX. kerületben, az Üllői út és az Ernő utca kereszteződésében. A megállapodás értelmében a lány - tízezer forint ellenében - mindkettejükkel közösült. Az aktus végén a gépkocsivezető - a lány elmondása szerint - fegyvert tartott a fejéhez és felszólította, hogy vetkőzzön meztelenre. Alkalmi partnerei a levetett ruhákkal és a benne lévő pénzzel elhajtottak a helyszínről. A ruhátlan lányt a BKV üzemzavar-elhárító munkatársai találták meg a Lágymányosi-híd közelében, s ők adtak kabátot rá a rendőrök érkezéséig. Az aktus közben használt óvszereket és a lány fehérneműjét egyébként a közelben megtalálták.

Bayern verte Hertha


A Bayern München negyedik alkalommal vehette át a DFB Liga-kupát, miután megalázó vereséget mért Krály Gábor csapatára. A Bayer Leverkusen arénájába kivándorló nézők az első félidőben meglepően pocsék játékot láttak. Az iramra nem lehetett panasz mégis halálra unták magukat a szegény szurkolók. Azonban a szünetben Ottomar Hitzfield valami nagyon szépet mondhatott csapatának, mivel a második félidőben egy teljesen új Bayern München jött ki a pályára. A Hertha BSC nagy "örömére". Megkezdődött a gólgyártás. Először Zickler az 50. percben utána a "Tar Tank" becenévra hallgató Janckler az 52. percben, majd Sverrisson az 57. percben. Ez még semmi, a Hertha rúgott egy szépítő találatot Michalke révén. Zickler erre rúgott még két gólt. Végül a Bayern 5-1-re megverte a Királyt és Dárdait is felvonultató Herthát.

Újra Pepsi Sziget


Ma ismét megnyitotta kapuit immár nyolcadik alkalommal a Pepsi sziget. Az egészségügyi és higiénikus lehetőségeket idén összesen 485 wc, 27 mosdó-és zuhanyzókonténer egyenként 10-10 zuhanytálca biztosítja. A csomagmegőrzés 8 helyen lehetséges. A biztonsági ellenőrzést több kamera is segíti.(Nagyszínpadnál, techno sátornál és a bejáratnál)A takarításról egy 200 fős személyzet gondoskodik.Mindezek mellé a szigetlakók kényelmét 40 étkezőhely, 4 ABC, 2 zöldséges és 35 büfé oldja meg. A nap fénypontja Lou Reed lesz,aki a nagyszinpadon pontosan hat órától lép fel,de már ezt megelőzően is számtalan jobbnál jobb program várja a látogatókat. Lou Reed 1942-ben született és a rockzene egyik legmeghatározóbb alakja.Első zenekara a John Cale-lel közösen alakított Velvet Underground,melyben addig tabuknak számító témákat érintett dalaival,mint a drogok és a perverzió. A Velvet Underground 1965-ig mükődött,majd öt évnyi pihenés után 1970-ben szólókarrierbe kezdett.Lemezei: a The Velvet Underground and Nico, a Transformer, a Rock And Roll Animal, a Blue Mask.

Ki érti Júliát?


Julia Roberts az Oltári nőben olyan vonzó teremtést alakított, aki mindig a döntő pillanatban hátrál meg párkapcsolatában, jelesül hanyatt-homok elmenekül az oltár előtt, valahányszor ki kellene mondania a boldogító igent. Nos, Hollywood legdrágább színésznője talán nem véletlenül kapta e szerepet. Robertsről mostanában úgy hírlett, több év együttjárás után végre tényleg hozzámegy barátjához, Benjamin Bratt színészhez - erre mi történik? Robertset a minap újra kéz a kézben látták andalogni előző szerelmével, Jason Patrickel, Bratt pedig feltűnően távol tartja magát a nyilvánosságtól. Ha így megy tovább, akár Kiefer Sutherland is bejöhet még a képbe. Ő volt az ugyanis, akit Julia annak idején meglepetésszerűen dobott Patric miatt, éppen amikor szóba került a házasság gondolata...

Bajban a legnagyobb filmgyártó


Komoly anyagi gondokkal küzd Európa legnagyobb világpiaci filmgyártója és forgalmazója, a francia Gaumont. Ennek oka, hogy a cég buktázott a mozikban a Cannes-i nyitófilmmel amely sztárokat vonultat fel, kosztümös és megaköltségvetésű, de a nézők így is elmaradtak: a 3.25 millió dolláros bevételével egyáltalán nem elég. A sok siker filmet többek között a Nikitát és az Ötödik elemet is gyártó vállalat még nincs csődhelyzetben, de alaposan át kell gondolnia stratégiáját. Ennek jegyében készül a Mathieu Kassovitz (A Gyűlölet) által írt-rendezett Les Rivieres Pourpes, melynek Vincent Cassel és Jean Reno a főszereplői, továbbá nagy sikert remélnek a "Jöttünk, Láttunk, Visszamennénk" című vígjáték amerikai megjelenésétől.

Fejlődő kisvállalkozó oldalak


Az eMarketer becslése szerint az interneten jelenlévő kisvállalkozások száma az Egyesült Államokban 2000 végére eléri a 4,5 milliót, ami az összes ilyen cég 60%-a. Ez az arány 2002 végére eléri a 82%-ot. Az interaktív website-okkal rendelkezők aránya ugyanakkor 1999-ben mindössze 8,5% volt. Az aktív website-tal rendelkező vállalkozások aránya idén eléri a 42%-ot, 2002 végére pedig az 57%- ot. Az elektronikus kereskedelmet is végző kisvállalkozások aránya 1999 végén 7,5% volt az USA-ban, ami az eMarketer előrejelzése szerint 2000 végére 37%, 2002 végére pedig 72% lesz.



2000. augusztus 02., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület