CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

NyME-Hírlevél – május 22.

Karonkénti pályázati lehetőségek
 A hazai állami és államilag elismert felsőoktatási intézményekben folyó oktatói-kutatói tevékenység, valamint hallgatói kutatómunka, illetve alkotó művészeti tevékenység eredményességének elismerése és támogatása címén az Oktatási Minisztérium pályázatot írt ki a felsőoktatási intézmények karainak számára. Az igényelhető támogatás összege függ a pályázó kar minősített oktatói, valamint tehetséggondozó műhelyek munkájában résztvevő oktatói-kutatói, illetve a tehetséggondozó tevékenység eredményességétől. Bővebben a pályázati iroda honlapjának (http://palyazat.nyme.hu)  "egyéb hazai pályázatok" almenüjében, vagy a http://www.omai.hu  weboldalon. (kt)

Közbeszerzési referens képzés
 Államilag támogatott OKJ-s közbeszerzési referens képzés indul a Felvételi Információs Szolgálat ajánlásával a Regionális Operatív Program kiírása alapján a DFT-Hungária Kft. támogatásával. Az akkreditált és 100%-ig támogatott képzés  Budapesten, 120 órában, heti 1 nap, 20 alkalommal történik, szeptemberi indulással. OKJ-szám: 52343510. Bővebb információ a pályázati iroda honlapjának (http://palyazat.nyme.hu) "hírlevél" almenüjében. (kt)

AMI DESIGN Bécsben
A bécsi Collegium Hungaricum 2006. évi programjában szerepel a NYME Alkalmazott Művészeti Intézet bemutatkozó kiállítása, melynek során az intézmény oktatói és hallgatói három napos rendezvénysorozat keretében mutatják be az érdeklődőknek szakmai munkájukat. A május 31-től június 2-ig tartó workshop egy Mátrai-zenemű bemutatójával kezdődik, másnap a partneriskolákkal egyetemben rendezett hallgatói kiállítás lesz és bemutatkozik az YF Tervezőművész- és Workshopron Csoport Egyesület, harmadnapon pedig szakmai kerekasztal-beszélgetés lesz az intézet oktatóinak részvételével. A rendezvényre naponta indul autóbusz. A korlátozott utazási lehetőség miatt a részvételi szándékot az intézet titkárságán kell jelezni.
(fha)

Teadélután a GEO-n
"Felsőfokú oktatás régen és ma egy topográfia-tanár szemszögéből" címmel tart előadást és várja kötetlen beszélgetésre Blahó Imre tanár úr a Geoinformatikai Főiskolai Kar teadélután sorozatának látogatóit május 29-én, hétfőn 15.00 órakor a kar Pirosalma utcai épületében. (tsz)

Laboratóriumi megnyitó
Faszerkezet-vizsgáló laboratórium megnyitójára kerül sor május 26-án, pénteken 10.00 órától a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar „B”épület 8-as előadójában. A nyitóünnepséget követően az új laboratórium bemutatása, szakmai előadás, vizsgálati bemutató és kötetlen konzultáció szerepel a programban. (fha)

 A parlagfű mentesítés érdekében
A Geoinformatikai Főiskolai Karon bentlakásos továbbképzés formájában a
növény- és talajvédelmi szolgálatok növényvédelmi felügyelői és a földhivatalok mezőgazdászai számára tanfolyamsorozat indul. A képzésen 470 szakember kapja meg a parlagfű elleni közérdekű védekezések kivitelezéséhez szükséges ismereteket. (vr)

CEEPUS-látogatás Olmützben
Prof. Dr. Márkus Béla, a Geoinformatikai Kar főigazgatója május 8-14-ig látogatást tett az olmütczi Palacky Egyetemen. A tanulmányi utat a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karát és a Palaczky Egyetem Földtudományok Karának Geoinformatikai Tanszékét is magában foglaló a CEEPUS-projekt (Nr. CII-AT-0062-01-0506) támogatta. A főigazgató előadásai utáni megbeszéléseken a közös kutatási területekről esett szó. A partnerek megegyeztek, hogy a jövőben a Socrates-Erasmus EU-projekt keretében bővítik együttműködésüket. (tsz)

 Kiadó: Nyugat-Magyarországi Egyetem; Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u.  4. Telefon: 99/ 518-100
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu



2006. május 23., kedd 16:20


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület