CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A soproni MDF munkacsoportjai megkezdték a választási program vitaanyagának összeállítását.

Almássy a soproni MDF oktatáspolitikájáról tárgyalt

 A soproni MDF munkacsoportjai megkezdték a választási program vitaanyagának összeállítását. Elsőként az oktatással kapcsolatos elképzelésekről egyeztetett Sopronban a helyi és az országos párt illetékese.

 Almássy Kornél, a Magyar Demokrata Fórum alelnöke, oktatáspolitikusa soproni látogatásakor tárgyalt a helyi szervezet társelnökével Nagy Tamással, és az oktatási munkacsoport vezetőjével Somogyi Miklóssal. A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Nagy Tamás kiemelte, hogy nem a végleges programról egyeztettek, hiszen annak részleteivel kapcsolatban a soproni választópolgárok véleményét is ki fogják kérni. –A vitairat elkészítéséhez kértük ki Almássy Kornél véleményét, aki az országos oktatási programot is kidolgozta. A most kialakított tervezetet a lehető legszélesebb nyilvánosság elé kívánjuk tárni a közeljövőben, hogy megkezdődhessen annak érdemi vitája.

Almássy Kornél az oktatással kapcsolatban két területet emelt ki. –Az utólagos képzési hozzájárulás ötletét az MDF mereven elutasítja –mondta a politikus. –Ez egyfajta adóként a középosztályt terhelné, ráadásul csak később jelentkezne bevételként a költségvetés oldalán, így rövidtávon nem csökkenthető általa az államháztartási hiány. Az MDF nem támogatja a 8 osztályos gimnáziumok megszüntetését sem, miután ez a képzési forma az évek során bizonyította, hogy helye van a magyar oktatási rendszerben. A gyakran kétszeres túljelentkezés is ezt az érvet támasztja alá.

Somogyi Miklós, az oktatási munkacsoport vezetője a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy három pillére lesz az MDF helyi oktatási politikájának. Helyre kívánják állítani a pedagógusok társadalmi megbecsülését, a párt országos szinten is elkötelezett az alsó tagozatos osztályozás és buktatás visszaállításában. Növelni szeretnék a szakiskolákban a közismereti tantárgyak óraszámát, valamint a párt csak abban az esetben támogatná a sérült és tanulásban bizonyos fokig korlátozottak hétköznapi osztályokba történő integrációját, ha megerősítik a pedagóguslétszámot, hiszen ezek a gyerekek több odafigyelést, speciális nevelést igényelnek.

Az oktatási munkacsoport az elkészült vitaanyagot a közeljövőben honlapján is közzéteszi, egyben várja minden érintett véleményét, elképzelését a soproni MDF program közös kialakításához.

K.B.



2006. május 26., péntek 18:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület