CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díjak soproniaknak

A sport, védelmi-rendészeti, környezetvédelmi (természetvédelmi) és közoktatási tagozat díjait adták át a közelmúltban Győrött, a megyeházán. A díjazottak között három soproni is szerepel: Kovács János városi tűzoltóparancsnok, Hárs Olivér, a Castanea Környezetvédelmi Egyesület társelnöke, Sipos Ferenc, a soproni Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója.


Kovács János, Sopron Megyei Jogú város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságának parancsnoka 1976-ban került a Soproni Parancsokság állományába, mint tűzoltó. Később megelőzési előadói, majd parancsnokhelyettesi és megbízott parancsnoki beosztásba nevezték ki. Parancsnokként 1995. december 1-jétől dolgozik. Rátermettsége, szakmai ismeretei, az új jogi szabályozások alkalmazásában való jártassága biztosítják azt, hogy a munka minden szakterületen szabályozott módon folyik. Kapcsolatteremtő képessége a hivatallal és más városi szervezetekkel, intézményekkel kiváló. Kitűnik együttműködési készsége a tűzoltóság működési területén levő önkormányzatokkal, önkéntes tűzoltó egyesületekkel, melyekkel jó munkakapcsolatot alakított ki. Hozzáértéssel és nagyfokú szakmai elhivatottsággal ápolja az 1866-ban alapított és azóta működő soproni tűzoltók hagyományait, és dolgozza fel annak történéseit.

Hárs Olivér, a soproni Castanea Környezetvédelmi Egyesület alapító tagja, társelnöke
A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki Karán 1987-ben szerzett okleveles faipari mérnöki diplomát, majd egy évvel később okleveles biogazda képesítést szerzett. A kilencvenes évek elején az akkor alakuló Fertő-Hanság Nemzeti Park soproni területén teljesített polgári szolgálatot. 1991-től a Castanea Környezetvédelmi Egyesület alapító tagja, 2001-től titkára, 2004-től pedig társelnöke. Jelenleg is a Castanea Zöld Iroda tanácsadói munkájában tevékenykedik. 1995-től a környék természeti értékei felmérésének, védetté nyilvánításának kezdeményezője. Az Árnika Erdei Iskola aktív tagjaként erdei iskolai programokat szervez, a környék természeti értékeit, gyógynövényeit bemutató hétvégi túrák, osztálykirándulások, nyári táborok fűződnek nevéhez. Az 1998 óta évente megrendezésre kerülő Dalos-hegyi Kórustalálkozó társszerzője. Számos kiadványban jelentek meg szakmai írásai, grafikái és fotói, ezzel is segítve természeti környezetünk megismerését és megőrzését.

Sipos Ferenc, a soproni Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója Pécsett szerzett földrajz-testnevelés szakos általános iskolai tanári diplomát, amit a későbbiekben középiskolai testnevelés szakos tanári, táncpedagógusi diplomával egészített ki. 2003-ban pedig közoktatás vezető és pedagógus szakvizsgát tett. 1991-től dolgozik a soproni Petőfi iskolában, melynek 1995-től az igazgatója. A néptánc oktatás magas színvonalon történő oktatásával az értékrendjéhez, alapelveihez való igazodással messzemenően megvalósította a ma nélkülözhetetlen értékek közvetítését, továbbörökítését, tudatosítását. Az egészséges életmód, együttműködés, közösségi szellem, humanizmus, kreativitás, magyarságtudat, mozgáskultúra, nemzeti öntudat, szeretet - ezeket tartja a legfontosabb átadandó értékeknek.

A további díjazottak

Kapcsolódó cikk:
Sopron gesztenyeszemmel

(gymsmo-cyberpress)



2006. május 29., hétfő 09:58


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület