CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Csúcsra ért a Barcelona és a Sevilla

Focinapló – 2006. május

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

május 1. Lassan végéhez közelítenek Európában a bajnoki küzdelmek, legalábbis azon országokban, melyek válogatottjai részt vesznek a világbajnokságon. Angliában a Chelsea, Spanyolországban a Barcelona idén is nagy fölénnyel tudta nyerni a bajnokságot, Németországban a Bayern München duplázni tudott, míg az olasz bajnokság véghajráját a Juventus hozta, ők azonban veszélyben vannak a kirobbant bundabotrány miatt.

május 10. A hollandiai Eindhovenben rendezték az UEFA-kupa idei döntőjét, itt nem szokványos mérkőzésen a spanyol Sevilla szinte agyonverte az angol Middlesbrough csapatát (4:0), így megérdemelten nyerte az ez évi UEFA-kupa küzdelmeket.

május 14. Svájcban drámaian zárult a bajnokság végkimenete. Egészen az utolsó játéknapig úgy tűnt, hogy a Basel simán bajnok lesz, ahogyan az előző években is, azonban a Basel – FC Zürich mérközés 93. percében gólt szerzett a Zürich (2:1), így ő lett a bajnok. A lefújás után a baseli ultrák a pályára özönlöttek, összecsapott a két tábor, és egész éjszaka háborús helyzet uralkodott Baselban.

május 17. Párizsban rendezték a Bajnokok Ligája döntőjét, ahol újabb spanyol-angol párharcra került sor. A Barcelona 2:1-re győzni tudott a hősiesen harcoló Arsenal ellenében, akik szinte végig 10 emberrel küzdöttek, mivel a mérkőzés elején kiállították Jens Lehmannt, a britek kapusát.

május 24. Barátságos felkészülési mérkőzésen a magyar válogatott Újpesten fogadta Új-Zéland nemzeti tizenegyét, és 6.000 néző előtt győzni is tudott 2:0-ra.

május 30. Újabb előkészületi mérkőzést játszott a magyar válogatott a világbajnokságra készülő angol válogatott ellenében. A mérkőzésre 50.000 néző volt kíváncsi Manchesterben. A magyar csapat kíváló játékkal, jól küzdve 3:1-es vereséget szenvedett, mely egyáltalán nem szégyen a legjobb összeállításában fellépő hazaiak ellen.



2006. június 01., csütörtök 12:26


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület