CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Védegylet és a Szövetség Sopronért Egyesület

Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Védegylet és a Szövetség Sopronért Egyesület

Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Védegylet Egyesület és a Szövetség Sopronért Egyesület a városi értékek és hagyományok tiszteletének, a környezetvédelem az élhetőbb környezet és a fenntartható fejlődés ügyének valamint az Európai Unió kulturális, szellemi és erkölcsi értékeinek jegyében a városi közpolitika fejlesztésének céljával.

A megállapodást Vadon László, Soproni Védegylet elnöke és dr. Szekeres Csaba, a Szövetség Sopronért Egyesület elnöke látta el kézjegyével június 9-én Sopronban.


A kitűzött célok érdekében a Soproni Védegylet és a Szövetség Sopronért rendszeres konzultációkon keresztül törekszik a városi közpolitika főbb kérdéseiben kialakítandó álláspontjuk egyeztetésére, a Soproni Védegylet elnöksége és a Szövetség Sopronért közgyűlési frakciója együttműködik a helyi jogalkotási ügyekben. A két civil szervezet közös választási programot dolgoz ki, mely alapját képezheti egy esetleges választási együttműködésnek.

Az együttműködési megállapodás aláírása alkalmával Szekeres Csaba hangsúlyozta: a Szövetség Sopronért Egyesület a civil érdekek és értékek közgyűlési, várospolitikai szinten való megjelenítését képviselte és képviseli azzal, hogy önkormányzati frakciót működtet, mi több két cikluson keresztül polgármestert is adott a városnak.

- Megérett az idő arra, hogy egy civil összefogás akár választási alternatívát jelentsen a politikai pártokkal szemben – mondta Szekeres Csaba, akinek nyilatkozata szerint a helyhatósági választáson való együttműködés közös jelöltek és közös polgármester-jelölt állítását is jelenti majd.

Vadon László felsorolta azokat a célokat, amelyek az elkövetkező időszak ,,előremutató politizálását” jellemzik majd. Ezek között a környezetvédelem, az épített környezet védelme, a civil szervezetek integrálása, és az azokkal való szorosabb együttműködés is szerepel. A hatalom a civilek kezében eszköz és nem cél – fogalmazott a Védegylet elnöke, aki szintén hangsúlyozta, hogy ,,az idő most érett meg arra, hogy a civilek a közéletben a politikában hallassák hangjukat.

Az együttműködési megállapodás elvi kérdéseket rögzít a közös civil látásmódra alapozva az erők koncentrálása, és a civil kezdeményezések sikeres érvényre juttatása érdekében – hangsúlyozta mindkét szervezet képviselője, akik már dolgoznak a választási program összeállításán és minden civil szervezettel keresik az együttműködési lehetőségeket.

(cyberpress)



2006. jĂşnius 10., szombat 08:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület