CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

NYME HÍRLEVÉL
2006. június 12.
II. évfolyam 23. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u. 4.
Telefon:518-100




106-an kaptak tanúsítványt a BPFK-n

A "Közterületek biztonságáért" hirdetett Bűnmegelőzési Szabadegyetemet a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Főiskolai Kara és a Belügyminisztérium Regionális Bűnmegelőzési Képzési Központja. Június 8-án 10.00 órakor a szabadegyetem 106 résztvevője vehette át a végzettséget igazoló tanúsítványt a Belügyminisztérium Bűnmegelőzési Akadémiájának képviselőitől.

(tb)


Kínai delegáció járt a GEO-n
Kínai-Magyar bilaterális tudományos-kutatási együttműködés keretében május 14-25. között négy kínai szakember látogatta meg a Geoinformatikai Főiskolai Kart. A vendégek a Fujian Egyetemről, a Kínai Tudományos Akadémia Térinformatikai Alkalmazások Intézetétől valamint a Kínai Meteorológiai Kutatási Intézettől érkeztek. A két hetes látogatás során a csoport tagjai megismerkedtek az aktuális távérzékelési projektekkel, látogatást tettek a FÖMI-ben, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem soproni karain. Együttműködési dokumentumban rögzítették a további lehetőségeket az oktatás, kutatás területén, és konkrét feladatokat tűztek ki az elkövetkezendő két évre vonatkozóan. Megállapodás született egy közös Európai Uniós pályázat elkészítéséről és beadásáról az „E-Oktatási kurzusok kifejlesztése az öko-mezőgazdaság fenntarthatósági modellezésében” témakörben.

(tsz)

Diplomaosztó Mosonmagyaróváron

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara június 16-án, pénteken 10.00 órakor tartja diplomaosztó ünnepi tanácsülését a kar Vár utcai épületének aulájában. A tanácsülés programjában fogadalomtétel, oklevelek átadása, Phd. doktorrá avatás, oktatói címek adományozása, Albert Kázmér- és Wittmann Antal-emlékérem átadása, valamint a Világhy Alapítvány és a Lajta-Hanság Részvénytársaság díjainak átadása szerepelnek. Köszöntőt mond Prof. Dr. Faragó Sándor rektor.
(ta)


Utolsó szenátusi ülés

Június 14-én, szerdán 13.00 órakor kerül sor a 2005/2006-os tanév utolsó rendes szenátusi ülésére, melynek napirendjén az új felsőoktatási törvény alapján elkészült szabályzattervezetek szerepelnek. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata a jövőben három részre fog tagozódni: az első rész tartalmazza a szervezeti felépítést és a működési rendet, valamint az egyetem minőségbiztosítási rendszerét. Ehhez a részhez kapcsolódnak a különféle szervezeti egységek ügyrendjei. A komplett NYME-SZMSZ második része a foglakoztatási követelményrendszer lesz, melynek jóváhagyására a következő szemeszterben kerül sor. A szenátus jún. 14-i ülésén tárgyalja a Hallgatói Önkormányzat Alapszabályát is.

(mm)


Záróvizsgák és diplomaosztó az ATFK-n

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Kar 228. tanévének zárásaként a kar hallgatói június 12-20. között tesznek államvizsgát. A sikeres szakdolgozatvédést követően 61 bizottság előtt 722-en adnak számot tudásukról, főiskolai tanulmányaikról. Közülük 211-en a nappali, míg 511-en a levelező képzésben vettek részt. A diplomaosztó ünnepségeknek a Győri Nemzeti Színház, a Richter Terem és a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ épülete ad otthont. Június 24-én, szombaton két időpontban vehetik át záró bizonyítványukat a végzett hallgatók, majd július 1-jén 10, 12 és 15 órai kezdettel a levelező képzésben résztvevő hallgatók veszik át a diplomákat. A központi diplomaátadó ünnepség 24-én 10 órától veszi kezdetét a Győri Nemzeti Színházban, ahol a Nyugat-Magyarországi Egyetem vezetése és a társkarok küldöttei is részt vesznek.


(ha)








2006. június 12., hétfő 10:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület