CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

MDF: Kapjanak feleannyit a helyi képviselők!

MDF: Kapjanak feleannyit a helyi képviselők!

A választók félrevezetésének tartja a soproni MDF az önkormányzati képviselők számának 20 százalékkal való csökkentését a költségek visszaszorítása céljából. Nagy Tamás június 15-i sajtótájékoztatóján elmondta: ezzel a kis pártok önkormányzati képviseletének kiszorítását érnék el. A helyi MDF társelnöke azt javasolja: az önkormányzati képviselők számának csökkentése helyett, azok juttatását csökkentsék a jelenlegi felére.

Azok, akik valóban ,,komolyan gondolják”, hogy a városért, a közösségi érdekekért szeretnének dolgozni a helyi politikában, ezt, jó lokálpatriótaként a jelenlegi juttatás feléért is meg kell hogy tegyék – vélte Nagy Tamás, aki szerint így a jelenlegi képviselői juttatások 50 százalékát meg lehetne spórolni, és a demokrácia sem sérülne.

A Deák-tér rekonstrukciójával kapcsolatos MDF-es véleményt Oszvald Ferenc, helyi alelnök, a Soproni Városszépítő Egyesület alelnöke fejtette ki.

Elmondta: felelősei vannak annak, hogy hosszú évek alatt a Deák-tér a jelenlegi állapotba jutott. Kifejtette: Rosszul időzített lépések sorozata jellemezte a Deák-tér felújításának történetét. Egyrészt egy már elfogadott tervpályázatról rendeztek fórumot, holott ennek időben fordítva kellett volna történnie. Másrészt jelenleg egy már elkezdett építkezés ellen akarnak egyesek határozottan fellépni.

A helyi MDF javaslata szerint a tér további sorsával kapcsolatosan egy konszenzus-kereső szakmai egyeztetésre lenne szükség, amely során a térnek, és létesítményeinek funkciói átgondolhatók lehetnének. Ehhez a munkához ajánlja fel az MDF a városfejlesztéssel foglalkozó helyi szakértőit.
(cyberpress)



2006. június 15., csütörtök 22:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület