CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

„Merre tovább Megyei KEF?”

Merre tovább Megyei KEF?” címmel rendez konferenciát a Győr-Moson-Sopron Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 2006. június 22-én, csütörtökön Győrött, a Megyeházán.

 A tervezett program során 9.30 órakor köszöntőt Firtl Mátyás országgyűlési képviselő, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés általános alelnöke, a Megyei KEF elnöke mond.

A vitaindító felszólalások között beszámoló hangzik el a Megyei KEF munkájáról (Csala Krisztina, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat ifjúsági és nemzetiségi szakreferense, a Megyei KEF titkára.)

 A Győr Városi KEF tapasztalatairól Miklósyné Bertalanfy Mária, Győr Megyei Jogú Város WHO-koordinátora, a Győr Városi KEF alelnöke tart beszámolót.

 A Megyei KEF jövőbeni munkájáról Ottó Mariann klinikai szakpszichológus, a TÁMASZ Krízis-, és Drogambulancia vezetőjének előadása hangzik el.

A program további részében hozzászólásokrs és vitára, majd  kerül sor, a 2006. évi cselekvési terv összeállítása lesz napirenden.

 A Megyei Stratégiában felsorolt munkacsoportok megalakulásával, vezetőjük megválasztásával folytatódik a KEF munkája, amelyet követően 12,45 órakor plenáris ülésen kerül sor az egyes munkacsoportok beszámolójára. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (Megyei KEF) 2002 augusztusában azzal a szándékkal alakult, hogy a minél hatékonyabb megelőzés és rehabilitáció érdekében megpróbálja összefogni a megyében szenvedélybetegségek ellen küzdő állami és civil szervezeteket.

Kapcsolódó oldal: Győr-Moson-Sopron Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 



Vendégek Maros testvérmegyéből

Győr-Moson-Sopron megye évtizedes kapcsolatot ápol testvérmegyénkkel, az erdélyi Maros megyével. 1995 óta Együttműködési Megállapodás is összeköti a két megyét. Június 20-22. között hét fős delegáció érkezik megyénkbe testvérmegyénkből.

A vendégek június 20-án, kedden délelőtt 9.00 órakor először a győri Megyeházára látogatnak, ahol dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke fogadja őket. A délelőtt további részében az ITD Hungary képviseletén, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Európai Információs Pontban tesznek látogatást. A keddi program délután a Győri Nemzetközi Ipari Parkban folytatódik és győri városnézéssel zárul.

A látogatás második napján, szerdán délelőtt a Fertő-Hanság Nemzeti Park értékeivel és a Világörökség részét képező Fertő-tájjal ismerkednek, délután pedig a felújított fertődi Esterházy-kastélyba, majd pedig Hegykőre látogatnak, ahol az EU-támogatással megvalósult kerékpárutat is megtekintik.

A látogatás harmadik napján ismét győri program várja a delegáció tagjait: délelőtt a KOMSZOL szakembereinek segítségével a lakossági hulladékkezelésről kapnak tájékoztatást, majd a győri szennyvíztisztítóban tesznek látogatást. Az ebédet követően pedig a Megyei kereskedelmi és Iparkamarába látogatnak, majd a Győr-Gönyű Kikötő megtekintése szerepel a tervezett programban.
P.Z.



2006. jĂşnius 21., szerda 19:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület