CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2022. december 1., csütörtök, Elza napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

EU  

Kiadvány a Nyugat-dunántúli Régió uniós sikereiről

Tíz kiadványban több mint 150 sikeres, európai uniós társfinanszírozású fejlesztési programot mutat be a Nemzeti Fejlesztési Hivatal. A hét regionális és a három tematikus összeállítás – összesen 65 ezer példányban – uniós forrásból készült. A kiadványokhoz – köztük a Nyugat-dunántúli Régió három megyéjének 15 projektjét bemutató brossurához – néhány héten belül a megyei európai információs pontokban, különböző rendezvényeken, illetve – elektronikus formában már most – a hivatal honlapján juthatnak hozzá az érdeklődők.

A szétosztható keret jóval több mint kétszeresére nyújtott be pályázatot az elmúlt két és fél évben mintegy 35 és félezer magyar vállalkozás, önkormányzat és civil szervezet. Közülük június közepéig 16 és félezren jártak sikerrel: ennyien valósíthatták, illetve valósíthatják meg projektjüket a Nemzeti Fejlesztési Terv pályázatán elnyert, 676 milliárd forintnyi, nagyobbrészt európai uniós támogatással az ország több mint 1800 településén. Az uniós források 49 ezer új munkahely létrejöttét és 136 ezer munkahely megtartását teszik lehetővé szerte az országban.

A Nyugat-dunántúli Régió három megyéjének pályázói sem tétlenkedtek: a Nemzeti Fejlesztési Terv operatív programjaira mintegy 3 ezer pályázatot nyújtottak be eddig, melyek közül csaknem 1500 kapott európai uniós támogatást, összesen csaknem 55 milliárd forintot. A három megye több mint 700 pályázója pedig a projektje előrehaladásával már a számláján tudhat 20 milliárd forint pályázati forrást.

Van tehát mit bemutatni a Nyugat-dunántúli Régióban is: Rábapordánytól Szombathelyen át Bagodig, Hévíztől Kőszegen át Vámosszabadiig mutat be összesen 15 sikeres, példaértékű uniós projektet a Nemzeti Fejlesztési Hivatal most megjelent, régiós kiadványa, amely a http://www.nfh.hu/./index.nfh?r=&v=8680075526&l =&p=nyugatdt internetes címen bárki számára letölthető.

N.G.M.2006. július 03., hétfő 10:56


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület