CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Hartl Haus Fertő-tó kör szupermaraton

Több mint hárommillió forint összdíjazás a jubileumi Fertő-tó kör futáson

Amíg lefutja a távját, felépítjük házát – szlogennel indul 2006. július 8-án reggel 9 órakor a fertődi Eszterházy kastély elől a Fertő-tó kör szupermaratoni futóverseny. Igazán méltó körülményeket teremtettek a szervezők a július 8 és 9-én zajló jubileumi, tizedik Fertő-tó kör futóversenynek - idén megújult a versenyközpont, Sopronból átkerült Fertődre. Ráadásul nem is akárhova: az Eszterházy kastély elé. Ezzel is mintegy jelezve, hogy egy nívósabb, komolyabb következő tíz évre számíthatnak a résztvevők. A Hartl Haus készház-forgalmazó vezérképviselet támogatásának köszönhetően pedig soha ekkora díjazása nem volt a rendezvénynek.

Az új helyszínnel értelemszerűen némileg az útvonal is változik, de mint Ujj Zoltán, az eseményt rendező Zöldgömb SK vezetője elmondta, nem drasztikusan, annyi az egész, hogy Sopron kimarad ezúttal a „körforgásból”, az út vonalvezetése megmarad! A fertődi rajttal viszont az első nap hosszabb távot kell futni, a második napon ellenben kevesebbet; mondhatni: amit itt elvesztettek a futók, ott visszakapják. Mindent egybevetve, a szervezők egy fokozattal feljebb kapcsoltak, és a következő években jóval több résztvevőre számítanak.

A befutó is a fertődi kastély előtt lesz, ami jóval kedvezőbb az eddigi „semmitmondó” parkhoz képest – hangsúlyozta a főszervező.

Az esemény összdíjazása is idomul a megnövekedett igényekhez: több mint hárommillió forint értékű díj talál gazdára a kétnapos versenyen – ráadásul úgy, hogy a támogató Hartl Haus vezérképviselet jóvoltából nem csak a győztesek, hanem sorsolás útján a résztvevők, sőt, még a szurkolók is nyerhetnek. Mint azt Bakóczy Imre, a Hartl Haus vezérképviselet, Osztrák Készház Kft. ügyvezetője elmondta: az volt az elképzelés, hogy a leggyorsabbak mellett a „sima” résztvevőket is támogassuk, hiszen egy amatőr futónak ugyanakkora teljesítmény végigfutni a távot, mint egy profinak; sőt, mondhatjuk: az amatőr kétszer annyi ideig „szenved”. Azt gondoljuk, hogy aki teljesíti a távot, az már nyer, hiszen a részvétel a fontos. Támogatásunk másik apropója, hogy cégünk osztrák-magyar érdekeltségű, akárcsak a Fertő-tó kör, ezért szinte adódott, hogy ezt a mindkét országot átölelő rendezvényt felkaroljuk. Kiemelten most, hogy egy nívósabb környezetben, a Fertődi kastély előtt lesz a rajt és a cél. A kettő között pedig a futók érintenek olyan területet, ahol a (támogató) több mint száz éves osztrák Hartl Haus minőségi, exkluzív készházai állnak.

A 117 km-es távot egyéniben vagy 5 fős csapatban teljesíthetik a résztvevők. Szombaton, az első napon a Fertőd – Balf – Mörbisch - Rust - Neusiedl am See 72 km-es távot kell abszolválni. Másnap, vasárnap pedig a Neusiedl am See – Pamhagen - Fertőd (Eszterházy kastély előtt) 45 km-es szakasz lesz a „levezető”. Eredményhirdetés: 2006. július 9-én 15.00 órakor lesz.

Az eseményre nem csak résztvevőként, szurkolóként is érdemes kilátogatni, hiszen a női és férfi abszolút nyertes mellett, illetve a három szerencsés résztvevő (akiket kisorsolnak!!!) mellett egy drukker is nyer félmillió forintos „díjat”!

Bővebb információ: Zöldgömb SK, a www.zoldgomb.hu internet címen.



2006. július 03., hétfő 16:54


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület