CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2022. december 1., csütörtök, Elza napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

VB-láz

Focinapló – 2006. június

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

június 3. Lezárultak a magyar bajnoksági ez évi küzdelmei. Az utolsó forduló hatalmas hajrával zárult, melyben végül a Debrecen meg tudta előzni az Újpestet, így a hajdúsági gárda a bajnok, ők indulhatnak a Bajnokok Ligájának selejtezőjében, míg az Újpest az UEFA-kupába kényszerült. Az újpesti hívek nehezen viselték a bukást, és többször is összecsaptak a rendőrökkel. A kupagyőztes Videoton is az UEFA-kupában folytathatja, míg a 10. helyezett Sopron az Intertoto-kupában találkozik a török Kayserispor csapatával.

június 9. Németországban megkezdődött a 2006-os labdarúgó világbajnokság. A nyitómérkőzésen Berlinben a házigazda német válogatott egy változatos találkozón 4:2-re legyőzte Costa Rica gyengécske gárdáját. A rangadón Brazília egy színvonalas találkozón 1:0-ra verte Horvátországot.

június 15. Argentína csúcsformában szerepel a csoportmérkőzéseken, Szerbia csapatát például 6:0-ra kiütötték a gauchók. Meglepetés még a csoportkör második fordulójából Spanyolország nagy arányú diadala Ukrajna felett (4:0).

június 23. A harmadik csoportkörben Németország sima 3:0-ra verte Ecuadort, Olaszország 2:0-ra Csehországot (ezzel a csehek helyett Ghána jutott tovább), míg a Horvátország elleni 2:2-es döntetlen után Ausztrália továbbjutott, Horvátország pedig kiesett.

június 27. A nyolcaddöntők igazából meglepetések nélkül zárultak, továbbjutottak az esélyes gárdák, a forduló csúcstalálkozóján Franciaország egy parádés találkozón 3:1-re verte és ezzel kiejtette Spanyolország nemzeti tizenegyét.2006. július 03., hétfő 22:21


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület