CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Kelta Fesztivál Sopron - Várhely 2006

2006. július 2-án rendezte a Soproni-hegység Natúrpark a Fertő-táj Világörökség Egyesület támogatásával a II. Kelta Fesztivált a Várhelyen. A rendezvényt Vadon László Natúrpark elnök nyitotta meg, felidézve a 1600 évvel ezelőtti korszakot, amikor a kelta bójok törzse lakta a soproni erdőket. A kelta nép feltétlen természetszeretete követésre méltó a mai ember számára is - hangsúlyozta Vadon László.


A megnyitó után Tamási Zoltán kelta ügyességi játékokra invitálta résztvevőket. Lándzsahajítás, rönkhajítás, kővel célbadobás, kötélhúzóverseny várta a vállalkozókat. Az ügyességi játékokra csapatok is nevezhettek, akik délután mérkőztek meg egymással. A programokat gazdagította Dr. Gömöri János és Dr. Gimesi Szabolcs idegenvezetése és a STROKES (Soproni Ütősök) fellépése, akik archaikus ritmusokkal szórakoztatták az összegyűlt "keltákat".


Volt emellett lovaskocsizás, íjászbemutató - Lővér Íjászklub , gyógynövényismeret - Hárs Olivér, Kelta Quiz és arcfestés - Bolla Marianna és Andrássy Péter jóvoltából.


Elhozta Sopron a kelták korában című könyvét Tutunzisz Ákos is, mely turistáknak iródott és részletesen bemutatja a Sopron környéki ásatások erdeményeit. Ezen a rendezvényen nem lehetett kólát,hamburgert kapni, a Hotel Vadvirág kelta büféjében régi ételek és italok mézbor, lepény, vadhús, stb alkották a kínálatot.


A rendezvényre 9.00 órakor gyalogtúra indult a Princz pihenőtől, melyet Reisch György vezetett. Az idős természetjárók nagy lelkesedéssel csatlakoztak a programokhoz saját készítésű kelta ruháikban.


Délután tiszteletét tette a schwarzenbach-i kelta testvértelepülés küldöttsége is Robert Böhm vezetésével. A második Kelta Fesztiválon 600 érdeklődő jelent meg , akik élményekkel gazdagon tértek haza. A Kelta Fesztivál marketingpartnere és támogatója a Pro Kultúra Kht. volt.


Taschner Tamás



2006. jĂşlius 04., kedd 09:58


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület