CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Élményben gazdagon
VOLT Fesztivál 2006
2006. július 5., szerda

Hangulatbeszámolónk a 2006-os VOLT Fesztivál első napjáról

Van, VOLT, lesz... idén is eljött hát a nagy nap. Fesztivál nyitánya… persze előre elterveztem, miként fog alakulni ez a nap, aztán már a legelső esemény felforgatta a terveimet. Autó helyett gyalogosan közelítettük meg a Lővér Kempinget. Másoknak is csak ajánlani tudom, így sokkal izgalmasabb: az erdőt kevéssé ismerő barátaimmal "túráztunk" egyet. Féltek, hogy el fogunk tévedni, de csak a zenét kellett követnünk.
Megérkeztünk, fél órás sorbanállás, aggódás a lekésett program miatt, majd bejutás. Röviden talán így foglalható le a kezdő óránk a Volton.
Kiderült, hogy az a fellépés amire igyekeztünk, késik egy órát. Összességében majd az összes fellépő zenekarra jellemző a késés: a "leggyorsabbak" kb. fél órát, míg a "lassabbak" mintegy egész órát késtek.

Vidáman kezdtük a napot! Bödőcs Tibor szórakoztatott minket egy órán keresztül. Móka és kacagás töménytelen mennyiségben. Tibi, akit a Showder Klubból ismerhetünk vagy a budapesti Godot Dumaszínházból, fergetegeset alakított a szakértő közönség legnagyobb megelégedésére. Aztán valószínűleg elsietett Kalapács koncertre, többször említette őket a műsora alatt.

Ezután következett a fesztiválok állandó programja: várakozás a többi kispajtásunkra. Erre nem is fecsérelnék több szót... szégyeljék magukat azok akikre várni kell mindig.

Számomra a nap főszáma egyértelműen a Cha cha cha sátor produkciója volt. Ez a színpad a kemping "közepén" található, senki nem kerülheti el, és mindenki riszálja az arra alkalmas testrészét mikor elmegy mellette. Aztán elindultam, hogy részt vegyek egyik kedvenc zenekarom koncertjén. Hatalmas tömeg gyülekezett a Viva sátorban, készülődött a Republic. Talán mondanom sem kell, de ők is körülbelül egy fél órás késéssel léptek színpadra. Aztán kárpótoltak minden várakozásért. Eljátszották az örökzöld slágereiket, mindenki kívülről énekelte Cipővel együtt a dalokat. Hamar el akartak menni, de a közönség visszatapsolta őket és elénekeltek nekünk még néhány számot. Köszönjük Republic!

Ezután elmentem beszélgetni az oly sok ismerőssel akik tiszteletét tették a Volton. Mattafix volt még tervben amúgy, de már nem volt türelmem kivárni a fellépésüket. Ők is háromnegyed órát késte. Így Animára se jutottam el, de ez nem is akkora baj, mert pár hete voltam egy fellépésükön és egyáltalán nem tetszett. Persze lehet, hogy itt a fesztiválon jobb zenét játszottak, de ezt én már úgysem tudom meg...

Javaslom annak akinek van Volt klubkártyája, az látogassa a fesztivál ideje alatt a kora délutáni órákban az Elit mozit is. Rendkívül érdekes filmekkel várják a fesztiválozókat és a helyieket is. Klubkártyával ingyenesek a filmnézések, anélkül 300 forint.

Mindenkinek tartalmas szórakozást kívánok és további jó bulizást!

Gludovátz Attila



2006. július 06., csütörtök 18:40


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület