CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Időtlen időkig
VOLT Fesztivál 2006
2006. július 6., csütörtök

Mi a közös a Republic, az Edda, a Kispál, a Neoton Familia és a Tankcsapda slágeriben? Örökzöldek. Hangulatbeszámolónk a 2006-os VOLT Fesztivál második napjáról.

A növekvő hold alatt játszó Eleven Hold, a Sopronban nem annyira ismert Hiperkarma, a három napig itt levő Kispál és a Borz, a legjobb slágereiből válogató Edda, az egyenesen Debrecenből érkező Tankcsapda, a régi slágereket éneklő Neoton Familia, a doboló Korai Öröm, az angol dnb és reggae zene keverékét játszó Dreadzone Sound System és az angol Andy C. Ezeket az együtteseket/fellépőket karikáztuk be a programfüzetben, és ezekbe a koncertekbe hallgattunk bele. Hiperkarmán kevesebben voltak mint a múlt heti Zöld Pardon-beli fellépésünk, Lovasiék egy külön sorral készültek (és eljátszották a Ha az életben című számukat), Lukácsék alatt felhúzták a hangerőt - talán az MTV-s élő közvetítés miatt, nem tudom, mindenesetre nem lehetett kibírni - bár maga a koncert teltházas volt.

De mindennél érdekesebb volt az Edda-koncert. A 80-as és 90-es évek slágereiből válogattak, s jellemző volt, hogy épp csak belekezdtek az egyes számaikba, a közönség - fiatal és idős egyaránt - harsogta tovább. Hasonló volt, mint a szerda esti Republic koncert, ahol Cipő elénekelte az első sort, aztán öt-hat sorig csak hallgatott. Aztán - még a szerda esténél maradva - a Republic koncert végén feljött Nagy Feró (a Beatrice énekese), és szintetizátoron játszott, és énekeltette a közönséggel, hogy "Még-még-még, ennyi nem elég". Cserébe Cipőék utolsó dala úgy kezdődött, hogy "A munkának vége, kijössz a gyárból, egy vodkától..." S Nagy Feróval együtt hajoltak meg. Leírthatalan érzés volt látni őket, együtt, fenn a színpadon, egy igazi csápolós, kezet lengető koncert végén. Ugyanezt a hangulatot varázsolta csütörtök este az Edda művek is abba a sátorba - kár, hogy ezek a zenekarok itt léptek fel, és nem kerültek fel a Nagyszínpadra, megérdemelték volna, hogy ott játsszanak. Ezt Cipő szóvá is tette, amikor a De Phazz dobosa elnyomta a zenéjüket. Azt már elképzelni sem tudom, hogy a Tankcsapda-koncert alatt hogy tudott bármelyik másik együttes fellépni - a csutkáig feltolt erősítés miatt a koncert Harkán is remekül élvezhető volt.

A koncertek között sodródtunk a tömeggel, egyik bódétól a másikig, hogy összefussunk egy-egy ismerőssel, köszönjünk olyanoknak, akikkel évente egyszer találkozunk, itt, a VOLT-on. Rögtön meg is beszéltük, milyen jó, hogy idén nem esik az eső a fesztivál alatt. Az este számunkra igazi dnb (drum'n'bass, azaz dob és basszus) partival ért véget, Attila, a CyberPress másik VOLT-os cikkírója ott ropta mellettünk, kora hajnalig.

Bacsárdi László



2006. július 07., péntek 17:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület