CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Pihenés esőben
VOLT Fesztivál 2006
2006. július 7., péntek

Szerencsénk volt, éppen jutott nekünk babzsák, így hát kiterültünk - a 2006-os VOLT Fesztivál harmadik napja

Ezt a napunkat erősen befolyásolta az előző nap hajnalig tartó mulatozás. Csütörtök éjjel az angol drum and bass DJ, Andy C óriási zenét játszott, még most is beleborzongok, ha rá gondolok.

Így hát kicsit lassabban kezdtük el felvenni a harmadik nap ritmusát. Emil Rulezzel alapoztunk. Még sose hallottam Hajós Andrásékat élőben zenélni. Kellemes kikapcsolódást nyújtottak a nyári melegben. Na meg a hideg sör. Aztán meghallottam az egyetlen számot a Perfect Name-től amit ismertem, de amilyen pechünk volt, csak a végére értünk oda.

Ezután úgy döntöttünk, hogy pihenősre vesszük a nap további részét, és megcéloztuk a Spektrum sátort. Szerencsénk volt, éppen jutott nekünk babzsák, így kiterültünk. Ez a sátor pont megfelelő arra, hogy az emberek kipihenjék fáradalmaikat. Kipróbáltuk a vízipipázást is. Meglepődtem, mikor kiderült mennyibe is kerül - 1000 forint volt egy "adag". Ha volna vízipipám akkor kb. 200 forintból összehozhatnám én is ezt a csodát. Nagyban pipázgattunk, mikor feltűnt, hogy egyre többen vannak a sátorban és még több ember közeledik futva... nos igen, nincsen Volt fesztivál eső nélkül. Egy óra alatt annyi eső esett, amennyi teljesen feláztatta a kemping talaját, tehát innentől a sárral is meg kellett küzdenünk, ha el akartuk hagyni a Spektrum babzsákjait. Amúgy beázott a sátor és a benne lévő szőnyeg, emiatt is a távozás mezejére léptünk.

Átsiettünk hát a Djuice arénába, ahol már készülődött a Neo zenekar, majd elkezdték... két számukat vártuk meg aztán sietve a távozás mezejére léptünk, egyikünknek sem tetszett a produkció. A Cha cha cha sátor ezen az estén a Drum&Bass zene kedvelőit vonzotta elsősorban. Többek között én is ott pörögtem a hatalmas tömegben, de a fáradtság erősebb volt így továbbálltam.

A nap legnagyobb durranásának indult, de aztán a legnagyobb csalódás lett: Yonderboi. Nem elsősorban a zenéje miatt, mivel abból semmit sem hallottam hanem azért, mert körülbelül egy háromnegyed órás késéssel kezdtek. S mivel éjjel kettőre volt meghírdetve a koncert én fél óra ácsorgás után meguntam. Találkoztam egy kedves ismerősömmel aki azt ajánlotta, hogy nézzük meg Ganxsta Zoleet és kartelljét. Zoliék nem okoztak csalódást, hozták a formájukat. A színpadon végig ittak ( nem alkoholmentes italokat ) és így énekelték el slágereiket, ha ez valakinek nem lett volna elég még viccelni is volt erejük. Laci (kartelltag) eléggé ittasan is vállalta a fellépést, ezzel sok ember arcára mosolyt csalt és ha jól láttam, egyszer a Kultúrház című tévéműsor kameráiba is belekiabált. Zoliék "szerelmes" zenei blokkjának végighallgatása után ismét a távozás mezejére léptem. Rég nem látott ismerőseim felkutatására indultam el. Persze sikerrel jártam.

A Caféba is benéztünk, hátha akad még valami jó kis talpalávaló így hajnaltájt, de a pörgős break zenét ekkor már nem bírták lábaink, így elindultunk hazafelé.

Sajnálom, hogy a Herbert Live show elmaradt. Barátaim sokat áradoztak róla, kíváncsi voltam rá… talán majd jövőre pótolja a koncertjét. Nos rohanok tovább, vár ránk Kovács András Péter humorista... kellemes utolsó fesztiváli napot mindenkinek!

Gludovátz Attila



2006. jĂşlius 08., szombat 15:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület