CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Megkeressük, felépítjük
EFOTT 2006
2006. július 19., szerda

Véletlen találkozás a Tankcsapda énekesével; a woodtoscki életérzés; kisboltépítési hadművelet - életképek az EFOTT szerdai napjáról.

"Nem szabad szóba állnom a szembejövőkkel"

A fenti mondatot egy srác hajtogatta kora hajnalban a sátrunk környékén, és a legtöbb szembejövőnek elmondta. Ahhoz képest, hogy kedden egy viszonylag üres részre sátraztunk, közel a zuhanyzókhoz, szerda délutánra már körbevettek mindent a sátrak, jópáran az úttal is bepróbálkoztak.

"Fekszünk a fűben, sorjában, szépen"

A Nagyszínpadon épp Alvin és a mókusok koncert zajlik. A nyíregyházi zenekar már megszokta a délutáni tűző napfényt, a 2001-es EFOTT-on is hasonló körülmények közt kellett játszaniuk. De itt legalább van áram, nem úgy, mint 2002-ben, Dunapatajon.
Koncert után lehevertünk a fűben, erre elsétált mellettünk Lukács László, az este fellépő Tankcsapda frontembere.

Zöld: Woodstock

Az idei EFOTT-on debütált a randikártya. A mosolygós smiley-s kártya három színben kapható. "Foglalt vagyok, hiába hajtasz rám" - ez a jelentése annak kártyának, amelyiken a piros színű kör a legnagyobb. Az infopult tájékoztatása szerint ezt főleg a lányok vásárolják, de nem csupán maguknak, hanem párjuknak is, akivel az EFOTT-ra érkeztek. A legnépszerűbb mégis a zöld kártya, amelynek üzenete nagyjából úgy írható le: Woodstock. Vagyis: jöhet bármi, csak jó legyen. A sárga színű kártyából arra következtethetünk, hogy a kiszemelt lány/fiú várja az ellentétes nemű jelentkezőket, s a találkozásból akár hosszabb kapcsolat is lehet.
"Ha nem vállalsz be mindent, akkor sárgát vegyél" - mondja az infóspultnál a srác, aki mellesleg az egész kártyaőrület atyja, s elmondása szerint nem szeretné, ha helytelen színválasztással rontanánk a szocializációs játék értékén. Az ő nyakában egy zöld kártya fityeg, így bátran kérdezzük meg tőle: "Fiúkkal is?" "Megfelelő mennyiségű sör után bármit" - hangzik a vidám válasz.

"Remélem összedől.. vagy végre megtalálják a hangerőszabályozót"

A fenti kívánság egy sátorra vonatkozott, méghozzá a Kisszínpadra. Míg a VOLT Fesztiválon a Nagyszínpad hangosítását sikerült elrontani, addig itt az EFOTT-on a Kisszínpadnál kibírhatatlan a hangerő. Vagy süketeket alkalmaznak a hangtechnikánál, vagy csak letört a főszabályozó, de az biztos, hogy koncertek közben az első 30-40 sorban nem lehet kibírni, mert a dobverésekre szinte megmozdulnak a berendezések. Pedig elég népszerű ez a sátor, szerda este itt állunk Pál utcai fiúk illetve Supernem koncerten, sőt, a Veszprémi Egyetem (pardon, most már Pannon Egyetem) hallgatói által sűrűn látogatott veszprémi Enikő-party is ide költözik az EFOTT-idejére.

"Megkeressük, ha nincs meg, felépítjük"

Az EFOTT hivatalos sajtótájékoztatóján elhangzik, hogy kedden a kisebb zökkenők ellenére problémamentesen nyitotta meg kapuit a fesztivál. Érdekes, hogy mindegyik felszólaló nulladik napként aposztrófálja keddet, míg korábban ezt is rendes fesztiválnapnak nevezték. A végén az újságírók a tusolók alacsony száma miatt, a magas italárak miatt érdeklődnek (250 Ft a sör, de 90-150 Ft a bor, és ezt sokalják többen is a kollegák közül), illetve egyikük megkérdezi, hogy a kisbolt hol van, mert ő meg nem találta meg. A sajtófőnök és a főrendező kér egy térképet, megnézik, majd a sajtófőnök Tibenszky Moni Lisa megkönnyebbülten kijelenti: "Oh, ha csak ez a legnagyobb probléma, hogy nincs meg a kisbolt, akkor most elmegyünk együtt, megkeressük, és ha nincs meg, akkor felépítjük." Korrekt, ahogy a szervezők és a rendezők hozzállása az egész EFOTT-hoz is az.

Bacsárdi László



2006. július 20., csütörtök 14:26


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület