CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Borváros  

Ismét megyei borverseny

Több éves hagyományt folytatva - július 19-20-án ismét megrendezte megyei borversenyét a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. Az idei esztendőben Nagycenk adott otthont a borok versenyének és a hozzá kapcsolódó szakmai konferenciának.




A két nyertes soproni borász

Győr-Moson-Sopron megyében két borvidék (a pannonhalmi és a soproni) található, amelyek termelési kapacitása és marketingje önmagában is igen jelentős, de a megye gazdaságfejlesztése és idegenforgalma szempontjából is nagy lehetőséget jelent. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat tisztségviselőinek kezdeményezésére – a korábbi megyei szintű versenyek felélesztéseként – 2001 óta ismét rendeznek megyei borversenyt. A borvidékek szőlőtermelői körében népszerű és hasznos ez a tevékenység.

Július 19-én a versenyre benevezett borok szakmai bírálata zajlott Nagycenken. A zsűri 39 termelő 97 féle borát vizsgálta és kóstolta, többségben vörösbort.

A borok versengése ezúttal is szakmai programmal egészült ki: július 20-án délután a Széchenyi Kastélyszállóban a szőlészet és borászat aktuális kérdéseiről hallgathattak meg a résztvevők és érdeklődők előadásokat és tájékoztatókat, ez követően 16.00 órakor a megyei borverseny ünnepélyes eredményhirdetésére és a megyei különdíjak átadására került sor. A program zárásaként természetesen nem maradt el a díjnyertes borok bemutatója sem. A megye legjobb fehér és vörösborát a GYMS Megyei Önkormányzat egy éven keresztül reprezentatív célra használja fel.

Eredmények:

A 2006. évi, Nagycenken megrendezett megyei borversenyre benevezett 97 féle borból a szakmai zsűri értékelése alapján 1 bor „nagyarany”, 25 nedű „arany”, 51 „ezüst” , 19 „bronz” minősítést kapott, egy termelő borát oklevéllel jutalmazták. Az év megyebora 2006-ban a fehérborok között a Lővér Pince (Sop-Vin Kft.) 2004-es, késői szüretelésű zöld veltelinije lett, az év megyebora címet a vörösborok között Iváncsics Zoltán (Sopron) 2003. évi kékfrankosa érdemelte ki.
Ponty Zita



2006. július 21., péntek 09:15


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület