CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

Focinapló - 2006. Július
Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

július 1. A negyeddöntökkel folytatódott a Németországban rendezett világbajnokság programja. Itt a házigazda Németország büntetöpárbajban búcsúztatta Argentínát, Olaszország megérdemelten agyonverte Ukrajnát (3:0), Portugália szintén büntetökkel ejtette ki a csalódást okozó angol válogatottat, míg a rangadón Franciaország 1:0-ra legyözte Brazíliát.

július 5. Az elödöntök egyik ágán Franciaország a Portugália elleni 1:0-ás gyözelmével biztosította a döntöbe jutást, míg a másik ágon Olaszország egy drámai találkozón a hosszabbítás utolsó 3 percében szerzett két góllal kiejtette a házigazda német válogatottat.

július 8. Idén is az FC Sopron gárdája képviselte hazánkat az UEFA Intertoto Kupa versengésében, azonban idén sem sikerült a bravúr. Az átalakulóban lévö soproni gárda egy hazai 3:3 után (mely sajnos idén is zuhogó esöben zajlott) Törökországban 0:1-es vereséget szenvedett a Kayserispor csapatától, így az elsö körben elbúcsúzott.

július 9. A világbajnokság döntöjében Franciaország és Olaszország a rendes játékidöben és a hosszabbításban sem bírtak egymással (1:1), majd jött az emlékezetes Zidane-lefejelés, melynek kiállítás lett a vége. Azonban az olaszok így sem bírtak a jól játszó gallokkal, de a szerencse melléjük állt, és a büntetöpárbajban elnyerték a világbajnoki trófeát.


július 13. Újabb szégyenfolt esett a magyar labdarúgáson. Az Újpest az UEFA kupában hazai pályán 0:4-es vereséget szenvedett a svájci másodosztályban szereplö, de amúgy liechtensteini FC Vaduz csapatától. Ezek után már az idegenbeli 1:0-ás gyözelem sem enyhítette a fájdalmat.

július 20. Nagytakarítás zajlik a futballban egész Európában. Magyarországon a Ferencvárost számüzte a szövetség anyagi okokból a másodosztályba, míg Olaszországban a Juventustól megvonták a bajnoki címet (így az Inter a bajnok), és a Fiorentinával és a Lazióval együtt a másodosztályba küldték öket a bundabotrány végeredményeként.

Gilicze László



2006. augusztus 07., hétfő 14:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület