CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. november 22., pĂ©ntek, Cecília napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Borváros  

Kékfrankos 24

A jó borok mértékletes fogyasztása energikussá, életvidámmá és egészségessé teszi az embert. Ennek jegyében a Kékfrankos Nyár egyik kellemes napján 24 órás bortúra várja a kirándulás, a szép vidékek, a remek társaság, no és a zamatos borok kedvelőit. Kalandos túra, "áldozat Dionüszosz oltárán".

Találkozó: 2006. augusztus 12. 12 óra, Papa Joe’s Étterem (9400 Sopron, Várkerület 108.)

Részletes program:

  • Soproni borvidék bemutatása a Vincellér-ház borai mellet egy négyfogásos ebéddel egybekötve :
    • Aperitif - Soproni Zöldveltelini 2005
    • Mozzarella bazsalikommal, málnával - Soproni Pinot Noir - Kékfrankos Rosé 2005
    • Kapros-paprikás sertéstokány gombás csuszatésztával - Soproni Kékfrankos "Classic" 2003
    • Szarvasgerinc egészben, faparázson sütve, erdei gyümölcsmártással,
      mandulás burgonyaropogóssal, karottachips-szel - Soproni Cabernet sauvignon 2002
    • Mézes-boros sárgadinnye és sárgabarack piskótával - Soproni Zenit késői szüret 2004

  • Lővér Pince és borai megismerése:
    • Soproni Királyleányka 2005
    • Soproni Kékfrankos rosé 2005
    • Soproni Zweigelt 2003
    • Soproni Kékfrankos „ Balfi Présház” 2004
    • Soproni Zöld veltelini Kései szüret

  • Iváncsics Pince és borai megismerése

  • Poncichter Est az Erhardt Borvendéglőben a Weninger Pincészet és a Ferenczy Pincze bemutatkozásával

Menüsor

· Szezámmagos jércemellcsíkok, friss salátaágyon, citromos balzsamecettel

· Aszaltszilvával töltött, baconbe tekert szűzérme hercegnőburgonyával

· Roston sült hátszín, erdei gombás zöldtésztával

· Meggyes-csokis palacsinta

Borsor

· Ferenczy Pincze: Soproni Irsai Olivér 2005

· Ferenczy Pincze: Soproni Zöld veltelini 2005

· Ferenczy Pincze: Soproni Kékfrankos 2004

· Weninger Pincészet: Soproni Cuvée Frettner 2001

· Weninger Pincészet: Soproni Kékfrankos selection 2002

· Weninger Pincészet: Soproni Merlot 2002

  • Taschner Borház és borai megismerése
    • Soproni Korai piros veltelini 2005
    • Soproni Zöld Olivér 2005
    • Soproni Kékfrankos 2004
    • Soproni Zweigelt 2005
    • Soproni Napóleon cuvée 2002

  • Éjszakai túra a Töltl Pincészethez
    • Soproni Pinot blanc 2005
    • Soproni Kékfrankos rosé 2005
    • Soproni Kékfrankos 2004
    • Soproni Cabernet sauvignon 2003
    • Soproni Cabernet sauvignon „Papa kedvence” 2003

  • Napfelkelte a Fertő-parton

  • Fényes Pince és borai megismerése, reggeli

  • Lovas szekérrel a Poncichterek nyomában

  • Belvárosi séta a bor jegyében, borkóstolás a Buschenschankban

Részvételi díj: 11.900 Ft/fő

Előzetes regisztráció szükséges. +36-30-336-53-60

www.kekfrankosnyar.hu, info@kekfrankosnyar.hu





2006. augusztus 10., csütörtök 11:32


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület