CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az MDF a turizmusról

Az MDF a turizmusról

- Vissza kell állítani Sopron vonzerejét, ezért az elindult kerékpárturizmust fel kell lendíteni az úthálózat korszerűsítésével, kiépítésével, ami segítené a város és környéke borturizmusának fejlődését is, amely az uniós csatlakozás után sokkal erőteljesebb konkurenciával néz szembe, mint korábban – jelentette ki. Nagy Tamás, az MDF soproni polgármesterjelöltje augusztus 9-én tartott sajtótájékoztatóján.

- Újra élővé kell tenni a belvárost, a városba érkezőket „el kell vinni” a kereskedők üzleteihez. Ennek érdekében az MDF három környezetbarát, ingyenesen igénybe vehető buszt indítana a vasútállomás-Mátyás király utca-Várkerület-Ógabona tér-Erzsébet utca szakaszon. A buszok beszerzésének és üzemeltetésének költségeit a befizetett adókból, és a buszok oldalán lévő reklámfelületek értékesítéséből lehetne bizonyos mértékben finanszírozni – ismertette Nagy Tamás.

A belvárosi turizmussal kapcsolatban Szabó Attila képviselőjelölt elmondta: fontos a régi értékek megőrzése és visszaállítása, nem szabad a múlthoz kapcsolódó köteleket elvágni.
-Legyen annak vége, hogy az ember mindent elfogad és mindenbe beletörődik- utalt ezzel képviselőjelölt a rendszerváltozásra, amely a véleményszabadságot is jelenti. Szabó Attila a Deák tér ügyében is szót emelt. Hangsúlyozta: egyetért a Deák-tér Fórum által megfogalmazottakkal, annak ellenére, hogy nem tagja a szerveződésnek, és nem is az ő nevükben lép fel. A Deák-tér helyreállítására, és nem újjáépítésére lenne szükség – fejtette ki, majd kérdéseket intézett a város vezetéséhez: Volt-e gazdája a parknak? Mekkora az ő felelőségük? Ki képviselte ezt a választókerületet a közgyűlésben? Mit tett a választott képviselő?

Az MDF-nek nem csak a színe zöld. A párt szeretné elérni, hogy Sopron természeti értékei fokozottabb védelmet kapjanak.

(cyberpress)



2006. augusztus 10., csütörtök 19:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület