CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

arTúr fesztivál – a nyár utolsó csókja

Mezőtúron az idén 5. alkalommal rendezik meg az egyhetes Összművészeti Fesztivált, amelynek zárása augusztus 27-én lesz az országosan is jól ismert egynapos Túri Vásár keretében. A szervezők változatos, új programokkal várják a látogatókat. .

Hamarosan teljesen összeáll a legnagyobb nyárzáró összművészeti fesztivál az Alföldön, azaz a Mezőtúri Összművészeti Fesztivál, vagyis az arTúr programja: az érdeklődők idén is széles kínálatra számíthatnak – a már hagyományosnak tekinthető népi mesterségek bemutatói mellett - , főleg a különböző színházi, valamint komoly- és könnyűzenei események tekintetében.

Noha a hivatalos megnyitót csak 21-én tartják, a rendezvény már két nappal korábban elkezdődik. A programokat a város több pontján rendezik meg, de elsősorban a Szabadság teret fontos megjegyezni, hiszen itt lesz felállítva a Központi Szabadtéri Színpad. Ugyanakkor érdemes lesz ellátogatni a Kubikos szoborhoz, a Városi Galériába, a Kossuth térre, a Casino-ba, a Városi Színházterembe, valamint Római Katolikus Templomba és a református templom kertjébe is.

A teljesesség igénye nélkül is számos olyan program felsorolható, amely alapján bizton állítható, hogy az arTúr fesztivál kiváló lezárása lehet a nyárnak. Augusztus19-én Breeze Gospel vokál , és Big Daddy Wilson & Mississippi Grave Diggers közös koncertjei várhatóak, aki már harmadszorra látogatnak vissza Mezőtúrra. 20-án a IX. Országos Citera és Néptánc Gálára kerül sor, valamint a Krisztall Balalayka koncertre, és a Dimu Nikeas Folk Dancing Group görög néptánc együttes fellépésére. 21-én a fúvószenekarok találkozójára közel 200 majorettet és fúvóst várnak, 22-én Kuchipudi - klasszikus indiai tánc és meditáció, illetve Moliére Fösvény c. darabjának előadása lesz. 23-án író-olvasó találkozót tartanak Gyurkovits Tiborral, ugyanezen a napon lesz Dresch folk-koncert is. Másnap a gregorián énekek és a „gitárpárbaj” műsorán túl Horgas Eszter és Vukán György koncertje várható. 25-én fellép a Four Fathers és a Budapest Ragtime Band, míg 26-a a a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Rajkó Művészegyüttes hangversenyének, a Kormorán Memory Band koncertjének, és a Shannon együttes képviseletében a kelta világzenének napja lesz.

Az idei Túri Vásáron közel háromszáz árus és mesterember kínálja míves portékáit a fesztivált lezáró augusztus 27-i napon.

Az összes program ingyenes.

Az arTÚR látványos és tartalmas programjain kívül a legmarandóbb élményt a táj adottságaiból fakadó sok változatos program – lovaglás, biciklizés, stb. - és a mezőtúriak vendégszeretet nyújt.

Mezőtúr autóval a 46-os főúton közelíthető meg Budapest és Szolnok felől. További információk a fesztiválról: www.turivasar.hu



2006. augusztus 15., kedd 19:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület