CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Afrikai kalandok
Sziget Fesztivál 2006
2006. augusztus 14., hétfő

A Sziget hétfői napján kipihenten alkuldozunk az Afrika-faluban, miközben élvezzük a koncerteket.

Hétfőn délben pihenten érkeztem a szigetre. Kellett is egy nap relaxálás, hogy bírjam az előttem álló két nehéz napot. Eddig még sose jöttem ki ilyen korán, gondoltam most megnézem miket lehet csinálni a koncertek előtt.

Legelőszöris ettem egy hot-dogot. Erről már a korábbi beszámolómban írtam. Most személyesen is megtapasztaltam, mennyire finom. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki majd jövőre kilátogat a Szigetre.

Az Afro-Latin Színpad és Világfalu vendégszeretét élveztük a továbbiakban. Elég sokszínű programot kínáltak. Volt hennafestés, latin táncok tanítása, hajfonás stb. Kicsit azonban bosszus lettem, mikor láttam, hogy a pár napja vásárolt szemüvegünk, már 500 forinttal olcsóbb. Általában jellemző erre a helyre, hogy érdemes alkudni az árusokkal, plusz a termékek ára nincs feltüntetve. Tehát körülbelül úgy van, hogy ránéznek az emberre és megsaccolják, vajon ő mennyit adna a portékámért. Aztán ezekután jöhet az alku.

Ha valaki érdekes hajviseletű emberekkel akar találkozni, az mindenképpen látogassa meg a HammerWorld színpadot. Egyszer mindenképpen érdemes ezt megtenni. Sokáig úgy sem lehet ott maradni, mivel a hangosítás itt rettentő rosszul volt megoldva. Az előadók többségének egyáltalán nem lehetett érteni a beszédét (énekét). Itt eltöltöttünk egy elég zúzós rock-kört. Zorall-Junkies-Beatrice, hát ezt mintha nem nekem találták volna ki, de a barátok miatt túléltem. Nagy Feró azért még mindig hozza a régi jó formáját.

Annyira jó volt a korábbi hot-dog, hogy gondoltam eszek még egyet. Aztán hoppon maradtam, mivel az előttem álló embernél kigyulladtak a virslik és mondták, sajnos most kb. 10 percig nem tudnak senkit sem kiszolgálni. Így be kellett érnem más, kevésbé finom étellel.

Az esti Nagyszínpad-i koncert – Placebo – előtt még benéztünk a Wan2 színpadra, ahol Zságer Balázs és barátai (vagyis a Zagar zenekar) készült a fellépésre. Korábban Volt fesztiválon hallottam őket először. Akkor tetszett a zenéjük és most sem kellett csalatkoznom bennük. Annyira élvezetes koncertet adtak, hogy még a Placebo koncertről is hajlandó voltam késni miattuk.

Majd rohanás a nagyszínpadhoz. Már tartott a Placebo fellépése. Barátaim szerint addig is rendkívül élvezetes koncertet adtak, majd a következő számok nekem is elnyerték tetszésemet. Sajnálatos, hogy én annyira nem ismerem a számaikat. Itt a hétfői szigetelésünk véget is ért. Elég fárasztó egész nap a melegben róni a köröket a sziget területén.

Gludovátz Attila

Az utolsó körök - teltházban
Sziget Fesztivál 2006
2006. augusztus 15., kedd

Az utolsó nap a Szigeten ebben az évben. Cikkírónkat felhívják a Nagyszínpadra, de ellenáll, hogy igazi teltházas koncerten pörögjön.

A kedd este fergetegesen indult a Szigeten. Iggy Pop és zenekara, a Stooges lépett fel a nagyszínpadon. Korábbi napokon ezidőtájban sosem volt ekkora tömeg a nagyszínpad előterében. Az amerikai "fenegyerek" a várt show-t hozta fellépésükben. Örjöngött a tömeg és amikor az egyik szám közben csak annyit mondott, hogy "come here", rengetegen megpróbáltak áttörni a biztonsági őrök alkotta kordonon. Olyan 10-12 embernek sikerült is ez. A közönség hatalmas ovációval fogadta sikeres akciójukat. Szinte széttépték Iggy-t a színpadon a rajongók. De ő rászólt a biztonságiakra, hogy hagyják a rajongókat békén, majd ő elintézi a dolgot, végül még egy számot is elénekeltek közösen a színpadon. Óriási élmény volt ezt élőben látni. Jó választás volt a Sziget rendezői részéről elhívni a 70-es évek óta – kisebb/nagyobb megszakításokkal - működő együttest. Anima Sound Systemről csak annyit, hogy rendkívül felejthető volt.

Este háromnegyed 10-kor következett a Sziget legnagyobb durranása: a Prodigy. Nem mellesleg, közben kitették a Sziget bejáratához a "Megtelt!" táblát. A Prodigy fergeteges hangulatot csinált. Több tízezer ember ugrált és táncolt a nagyszínpad előterében. Felejthetetlen koncert volt.

Ezután egy régi kedves ismerős javaslatára betértünk a Magic Mirror sátorba. Ahol meglehetősen forró volt a hangulat. Korábban még sosem jártam ebben a sátorban, ezért kicsit meglepődtem azon, hogy milyen jó buli is várt ott minket. Szinte repült az idő a koncerteken. Egyszer csak azt vettem észre: már lassan hajnali 3 óra. Mivel még egyszer be akartam menni bulizni a MokkaCukába ezért gyorsan átrohantunk, hogy még egy kellemeset ott is „lötyögjünk”. Hajnali 5-ig bírtuk szuflával, azonban még ekkor is rengetegen voltak a különböző programhelyszíneken. Nekünk viszont már végleg búcsút kellett vennünk a Szigettől.

Köszönöm mindenkinek aki egy kicsit is kellemesebbé tette az ottartózkodásomat. Remélem jövőre veletek ugyanígy bulizhatok együtt. Mindenkinek csak ajánlani tudom a Sziget fesztivált.

Gludovátz Attila



2006. augusztus 18., péntek 11:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület