CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 16., kedd, Csongor napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Asztalfő program – Programm Herrentisch

A Soproni-hegység Natúrpark Egyesület kezdeményezésére nem mindennapi megegyezés született a Soproni-hegységet óvó természetvédelmi szervezetek között. A megállapodás szimbóluma az Urak Asztala / Herrentisch, mely egy kedvelt kirándulóhely a Soproni-hegység szívében.

Régi időkben itt találkoztak Sopron, Szikra, Lakompak és Fraknónádasd urai évente egyszer a határszemlék alkalmával. Ma is egy kőasztal található itt, mely utal a múltra és hagyományra, mely jelképesen és valóságosan is összeköti a Lánzséri hegyek -Rozália és Soproni-hegység Natúrparkokat. Az asztal a közös étkezések, baráti beszélgetések, sikeres találkozók helye volt a történelemben és válik ismét a natúrparkok együttműködésének eredményeképpen.

Lakompak, ma a Lánzséri-hegyek Natúrpark része, Fraknónádasd a Rozália Natúrpark része, Sopron, pedig Soproni-hegység Natúrpark része.

2005. augusztus 15-én a három natúrpark képviselői aláírták az együttműködési megállapodást, mely tartalmazza mely területeken, hogyan és mikor és kiknek kell egyeztetni a natúrparkok között, hogy valóban harmonikus fejlesztésekre kerüljön sor a jövőben.


Az ünnepélyen ceremónián részt vett Sopronból: Vadon László a Soproni-hegység Natúrpark elnöke, Dr. Hargitai László Harka alpolgármestere, Dr. Gimesi Szabolcs és Dr. Lakatos Ferenc natúrpark egyesületi tagok.

Elérendő célként megfogalmazódott a fenntartható vidékfejlesztés eszközeivel egy átjárható, közös kínálatot, hasonló minőségű szolgáltatásokat nyújtó natúrpark háromszög, turisztikai mikrotérség létrehozása. Mely a közös természeti és kulturális vonzerőkön és az egyenrangú partnerségen alapszik. A háromszög turizmusa a térség vállalkozóinak hosszútávon megélhetést nyújt és fokozza a versenyképességet.

A további részcélok között szerepel: az átjárhatóság fejlesztése, a természetvédelem összehangolása, a tájfenntartó gazdálkodás fejlesztése, a turisztikai infrastruktúra fejlesztése, a marketing együttműködés, az „Urak asztala” irányító team létrehozása és attrakciófejlesztés (rendezvények, Green Way).

A terveknek megfelelő feladatokként az érintett szereplők bevonását, az együttműködési készség fejlesztését- munkacsoportok résztémákra, programdokumentum elkészítését, a kommunikációt és a szervezetfejlesztést határozták meg az együttműködésben résztvevők.

Taschner Tamás



2006. augusztus 23., szerda 21:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület